Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta31610.06.201514

6257-2015 (641)

Nummen (011) kaupunginosan "Patriankatu 2" asemakaavaehdotuksen edellyttämä maankäyttösopimus (os. Patriankatu 2)

Tiivistelmä:

Nummen kaupunginosan kortteliin 102 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen "Patriankatu 2" 31/2014 johdosta kaupunki ja Monopoli Oy allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jolla Monopoli Oy sitoutuu osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 316

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 2.6.2015:

Nummen kaupunginosan kortteliin 102 on laadittu asemakaavanmuutosehdotus ”Patriankatu 2” 31/2014, jossa Monopoli Oy:n omistaman omakotitontin Nummi-102-2 käyttötarkoitus ja rakennusoikeus tarkistetaan siten, että tontille on mahdollista rakentaa 700 k-m2 suuruinen asuinrakennus.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Nummen kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne - ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

”Patriankatu 2” 31/2014 asemakaavaehdotuksen johdosta tulee Monopoli Oy:n omistamalle tontille sellaista arvonnousua, joka seurauksena laaditaan yhdyskuntarakennekustannusten korvaamisesta maankäyttösopimus.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinkerrostalojen rakennusoikeuden arvona 480 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämään hintaa asuntokerrostalotonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyin korvausperiaattein on maankäyttösopimuskorvaukseksi määritetty 55.000 euroa. Monopoli Oy on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun asemakaavaehdotuksen mukaiselle Nummen kaupunginosan korttelin 102 tontille 2 merkitään ensimmäinen uudisrakennus. Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavaehdotuksen voimaantulemisesta tulemisesta alkaen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä 1 olevan Nummen kaupunginosan korttelia 102 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMonopoli Oy


Liitteet:

Kilajk § 316
Liite 1:Maankäyttösopimus, Patriankatu 2