HALLINNANJAKOSOPIMUS

 

Sopijapuolet

1. TVT-Asunnot Oy, y-tunnus 0872109-9, (jäljempänä TVT)

Käsityöläiskatu 3, 20100 Turku

2. Turun Palvelutilat Oy, y-tunnus 2554156-7, (jäljempänä TPT)

Käsityöläiskatu 3, 20100 Turku

Kiinteistö

Turun kaupungin Luolavuoren kaupunginosan (32) korttelin 21 hyväksytyn tonttijaon mukaisen tontin 6 (853-32-21-6) muodostusosana 7737 m2 suuruinen määräala kiinteistöstä 853-32-21-5, osoitteessa Takamaantie 11, 20720 Turku (jäljempänä Tontti).

Voimassa olevan asemakaavan mukaan Tontti on asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialuetta asemakaavamerkinnällä AKR-1 (kaavatunnus 18 / 2007).

TVT ja TPT hallitsevat vuokraoikeuden perusteella Tonttia Turun kaupungin kanssa xx.xx.2015 allekirjoitetun vuokrasopimuksen mukaisin ehdoin.

Sopimuksen tarkoitus

Tällä sopimuksella sopijapuolet sopivat Tontin hallinnan jakamisesta sekä määrittävät sopijapuolten yksinomaiseen hallintaan tulevat Tontin osat ja samalla sopivat hallinnanjakoon liittyvistä ehdoista sekä käyttöoikeuksista.

Hallinnanjako ja rakennusoikeus

Sopijapuolet ovat sopineet jakavansa hallintaoikeuden ja rakennusoikeuden Tontista, jota jakoa havainnollistetaan liitepiirroksessa, seuraavasti:

TVT saa tässä sopimuksessa mainituin rajauksin vapaaseen ja yksinomaiseen hallintaansa 6.617 / 7.737 osaa Tonttia, jolla osalla Tonttia on rakennusoikeutta 2.950 k-m2 (liitepiirroksen alue A),

TPT saa tässä sopimuksessa mainituin rajauksin vapaaseen ja yksinomaiseen hallintaansa 1.120 / 7.737 osaa Tonttia, jolla osalla Tonttia on rakennusoikeutta 500 k-m2 (liitepiirroksen alue B).

Maanvuokrasopimuksen mukaisesti vuokraa peritään 31.12.2016 asti 13.260,00 (1950 k-m2 170 €/k-m2 x 4%) euroa vuodessa. Maanvuokralaskun maksaa ja vastaanottaa 31.12.2016 saakka TVT ja 1.1.2017 alkaen vuokralasku jaetaan osapuolten kesken em. määräosin suhteessa.

Käyttämätön rakennusoikeus ja rakennuslupa

Sopijapuolilla on oikeus käyttää hallitsemallaan hallinta-alueella olevaa Tontin käyttämätöntä rakennusoikeutta asemakaavassa osoitettuun käyttötarkoitukseen.

Sopijapuolilla on oikeus hakea hallitsemalleen hallinta-alueelle Tonttia kohdistuvia rakennus- ja muita lupia ilman toisen sopijapuolen myötävaikutusta, kuitenkin niin, että toista sopijapuolta on kuultava asiassa.

Lisärakennusoikeus

Mikäli Tontille myöhemmin asemakaavoitetaan lisää rakennusoikeutta, kuuluu rakennusoikeus sille sopijapuolelle, jonka hallinta-alueelle lisärakennusoikeus kohdistuu ja tämä sopijapuoli vastaa yksin kaikista niistä kustannuksista, joita asemakaavanmuutoksen edellyttävät toimenpiteet aiheuttavat. Sopijapuoli vastaa yksin lisärakennusoikeuden rakennustöiden suunnittelusta, toteutuksesta, kunnallisteknisistä maksuista, autopaikoitusjärjestelyistä kustannuksineen, mahdollisesta kiinteistöveron lisäyksestä ja maankäyttösopimusmaksusta sekä kaikista muista rakennustöiden mahdollisesti aiheuttamista kustannuksista.

Toisella sopijapuolella ei ole oikeutta saada korvausta toisen sopijapuolen rakennusoikeuden lisäyksestä.

Sopijapuolet sitoutuvat hyväksymään asemakaavoituksen muutokseen perustuvat täsmennykset hallinnanjakosopimukseen.

Talousrakennus ja kunnallistekniikka

Sopijapuolten hallintarajalla on liitepiirroksessa esitetty talousrakennus, jossa on koko Tonttia palvelevat kunnallistekniset liittymät (sähkö, vesi- ja jätevesi sekä kaukolämpö). Rakennus on huonokuntoinen. Sopijapuolet hakevat yhdessä TPT:n uudisrakennuksen rakennusluvan yhteydessä rakennuslupaa talousrakennuksen uudisrakennukselle entiselle paikalleen. Samalla sopijapuolet ovat sopineet, että rakennustyö toteutetaan siten, että kunnallisteknisiä liittymiä ei tarvitse siirtää ja että ne ovat toiminnassa myös rakennustöiden aikana.

Sopijapuolilla on talousrakennuksessa kunnallistekniikan alamittauslaitteet, joiden mukaisesti, mitattua kulutusta vastaavasti, sopijapuolet vastaavat sähkö, vesi-ja jätevesi sekä kaukolämpöön liittyvistä liittymä – ja kulutusmaksuista. Perusmaksut jaetaan rakennusoikeuden suhteessa.

Talousrakennuksen uudisrakennustyön kustannuksista vastaavat sopijapuolet Tontin rakennusoikeuden mukaisessa suhteessa.

Käyttöoikeudet

Kulkuoikeus

Sopijapuolilla on oikeus käyttää toisen sopijapuolen hallinta-aluetta korvauksetta hallinta-alueelle, rakennukseen ja autopaikoille kulkemiseksi sekä huolto- ja muun liikenteen tarpeisiin tarkoituksenmukaisen kulun järjestämiseksi sekä oikeus käyttää toisen sopijapuolen hallinta-aluetta palo- ja pelastusviranomaisten hyökkäys- ja pelastustienä.

Jätehuolto

Kumpikin sopijapuoli järjestää jätehuollon kustannuksellaan hallitsemallaan hallinta-alueella.

Kustannusten jako

Kumpikin sopijapuoli vastaa omassa yksinomaisessa hallinnassaan olevaan alueeseen kohdistuvista kustannuksista sekä sillä olevan tai sille rakennettavien rakennusten ja laitteiden rakentamis- ja ylläpitokustannuksista sekä käyttökustannuksista, ellei tässä hallinnanjakosopimuksessa ole toisin sovittu.

Ylläpitokustannuksilla tarkoitetaan tässä sopimuksessa huollosta, kunnossapidosta, peruskorjauksesta ja uusimisesta aiheutuvia kustannuksia.

Sopijapuolet ovat velvollisia suorittamaan kiinteistöveron omalla hallita-alueella olevista rakennuksista kiinteistöverolain 2 luvun 9 pykälän mukaisesti (1992/654). Edellä mainitusta talousrakennuksesta sopijapuolet maksavat kiinteistöveroa Tontin rakennusoikeuden mukaisessa suhteessa.

Vuokrasopimuksen mukaiset vastuut kaupungille

Sopijapuolet sitoutuvat yhteisvastuullisesti vastaamaan Turun kaupungille xx.xx.2015 allekirjoitetussa maanvuokrasopimuksessa vuokramiehelle asetetuista maksuista, takuista, muista velvoitteista ja sitoumuksista.

Kiinnitykset, rasitteet ja sopimuksen kirjaaminen

Sopijapuolet ovat yksin vastuussa omassa yksinomaisessa hallinnassaan olevaan alueeseen vahvistetuista tai vahvistettavista kiinnityksistä ja rasitteista.

Sopijapuolet ovat tietoisia Tonttia rasittavasta johtorasitteesta (Teliasonera). TPT sitoutuu tarvittaessa kustannuksellaan siirtämään rasitejohdon TPT:n uudisrakentamisen yhteydessä.

Tämä hallinnanjakosopimus kirjataan parhaalla mahdollisella etusijalla kohdistumaan kiinteistöön 853-32-21-6. Kirjaamistoimenpiteen kustannuksista sopijapuolet vastaavat yhteisesti, kumpikin Tontin rakennusoikeuden mukaisessa suhteessa.

Sopimuksen voimaantulo ja voimassaoloaika

Tämä sopimus tulee voimaan sen tultua sopijapuolten allekirjoittamaksi ja se on voimassa toistaiseksi.

Sopimus voidaan irtisanoa ainoastaan, mikäli olosuhteiden muuttumisen johdosta sen olemassaololle ei enää ole perusteltua tarvetta. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Sopimusta ei kuitenkaan voida irtisanoa ilman pantinhaltijoiden suostumusta.

Allekirjoitukset

Tätä sopimusta on tehty kolme kappaletta, yksi molemmille sopijapuolelle ja yksi kirjaamisviranomaiselle.

Turussa

TVT-ASUNNOT OY

 

_____________________________________

Teppo Forss

TURUN PALVELUTILAT OY

_____________________________________

Johannes Malmi