Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta29426.05.20158

2547-2015 (641)

Ammattirakentajien yhtiömuotoisten tonttien haku keväällä 2015

Tiivistelmä:

Ammattirakentajille suunnatun yhtiömuotoisten tonttien hakukierroksen tarjouksien perusteella hyväksytään yhteensä neljä tarjousta.

Kilajk § 294

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 18.5.2015:

Ammattirakentajille tarkoitettuja tontteja on ollut tarjottavana julkisella tarjouskilpailulla ajalla ke 1.4.2015 – to 23.4.2015 (Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 18.3.2015 § 155). Tarjolla olleista 32 kohteesta kuuteen kohdistui tarjouksia. Tarjouksia jätti yhteensä kuusi eri tarjoajaa.

Ammattirakentajille tarjottujen tonttien osalta tarjousten hyväksyminen on pääasiallisesti ollut riippuvainen tarjotusta hinnasta. Tavoitteena on myös ollut tonttien nopea toteutuminen, laadukas suunnittelu ja rakentaminen sekä asumisen kannalta joustavat ja innovatiiviset ratkaisut. Lisäksi on noudatettu periaatetta, että hyväksyttävän tarjouksen pitää olla arvoltaan vähintään tontin ARA-hintaan perustuva arvo. Näiden lisäksi myös valtion tukemaan asuntotuotantoon tarkoitettu ARA-hintainen tonttien luovutus on mahdollista; tällöin tontin luovutus perustuu kokonaisharkintaan.

Hyväksyttävät tarjoukset hakukierroksen perusteella:

Hakukierroksella jätettiin yhteensä neljä vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon tarkoitettua tarjousta, jotka kohdistuivat tontteihin 853-54-60-1 ja 853-54-79-1. Kiinteistöliikelaitos esittää, että tontti Haarla-79-1 luovutetaan vuokraamalla korkeimman tarjouksen tehneelle Hirvensalon Talonrakennus Oy:lle 7.502 euron perusvuosivuokralla. Koska Hirvensalon Talonrakennus Oy:lle luovutetaan tarjousten perusteella heidän tarjouksensa mukainen ykkösvaihtoehto, luovutetaan tontti Haarla-60-1 toiseksi korkeimman tarjouksen tehneelle Rakennus-Järvi Oy:lle vuokraamalla 6.528 euron perusvuosivuokralla.

Edellä mainittujen lisäksi jätettiin yhteensä seitsemän tarjousta valtion tukemaan asuntotuotantoon tarkoituksena rakentaa asumispalveluja kehitysvammaisille. Näitä tarjouksia kohdistui tontteihin Haarla-60-1, Haarla-79-1, Haarla-70-2, Yli-Maaria-104-1, Runosmäki-117-5 ja Runosmäki-101-4. Tarjouskierroksen jälkeen on pyydetty lisätietoja MVH-asunnot Oy:lta, sillä heidän jättämissään kolmessa tarjouksessa ostohinta oli epäselvästi ilmoitettu. MVH-Asunnot ilmoitti, että heidän tarjouksistaan ainoastaan tontti Runosmäki-101-4 sopisi heidän tarkoitukseensa ja muita tarjouksia ei näin tarvitse huomioida. Tämän lisäksi tontti Haarla-60-1 päätetään luovuttaa korkeimman vapaarahoitteisen tarjouksen tehneelle. Näin ollen vertailtavia ARA-hintaisia tarjouksia kohdistui tonttiin Yli-Maaria-104-1 Attendo Oy:lta, tonttiin Runosmäki-117-5 Kehitysvammaisten palvelusäätiöltä sekä tonttiin Runosmäki-101-4 MVH-Asunnot Oy:lta, joka on aiemmissa viesteissään ilmoittanut, että heidän palveluntuottajansa on valittu ykkössijalle tuottamaan autetun asumisen palveluita Turun kaupungin kilpailutuksessa. Kiinteistöliikelaitos on pyytänyt hyvinvointitoimialan lausuntoa kehitysvammaisten asumispalvelujen kokonaistarpeesta sekä annetuista tarjouksista.

Hyvinvointitoimialan lausunto on liitteenä ja sen mukaisesti hyvinvointitoimiala puoltaa tontin myöntämistä Attendo Oy:lle ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö Tukena Oy:lle. Näin ollen Kiinteistöliikelaitos esittää, että tontti Yli-Maaria-104-1 luovutetaan Attendo Oy:lle. Tontti Runosmäki-117-5 edellyttää tonttijaon laatimista, sillä tontin kokonaisrakennusoikeus on tällaiselle asumisyksikölle liian suuri. Näin ollen Kiinteistöliikelaitos esittää, että tontti Runosmäki-117-5 varataan Kehitysvammaisten palvelusäätiölle ja tontin osalta käynnistetään neuvottelut uuden tonttijaon laatimisesta ja että MVH-Asunnot Oy:n tonttitarjous hylätään Hyvinvointitoimialan lausunnon perusteella.

Liitteessä 1 on esitetty yhteenveto tarjouksista.

Loput tontit, joihin ei tarjouskierroksella kohdistunut tarjouksia tai joiden tarjous on peruutettu tai hylätty, siirretään tarjottavaksi ns. jatkuvan haun listalle.

Liite 1Yhteenveto tarjouksista

Oheismateriaali 1Hyvinvointitoimialan lausunto

Toimialajohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- kaupunki vuokraa tarjouskierroksen perusteella tontin 853-54-60-1 Rakennus-Järvi Oy:lle 6.528 euron perusvuosivuokralla;

- kaupunki vuokraa tarjouksen perusteella tontin 853-54-79-1 Hirvensalon Talonrakennus Oy:lle 7.502 euron perusvuosivuokralla;

- kaupunki vuokraa anomuksen perusteella tontin 853-97-104-1 Attendo Oy:lle 1632,40 euron perusvuosivuokralla kehitysvammaisten asumispalveluja varten;

- kaupunki käynnistää neuvottelut tonttijaon laatimisesta ja osan tontista 853-85-117-5 vuokraamisesta Kehitysvammaisten palvelusäätiölle kehitysvammaisten asumispalveluja varten; sekä

- vuokrauksista ja vuokrasopimusten ehdoista tehdään erilliset päätökset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAttendo Oy
aoHirvensalon Talorakennus Oy
aoKehitysvammaisten Palvelusäätiö
aoMangrove Oy
aoMVH-Asunnot Oy
aoRakennus-Järvi Oy


Liitteet:

Kilajk § 294
Liite 1:Yhteenveto tarjouksista