Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Y-tunnus: 2268637-3

PL 310
33101 Tampere

 

Kaupan kohde:

Noin 2615 m2:n suuruinen määräala Turun kaupungin I kaupunginosan yleisestä alueesta 1K (853-1-9901-0). Määräala on ”TYKS U2” asemakaavaehdotuksessa osoitettu tontin I-35-16 osaksi.

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M173 / 12.5.2015.

 

Kauppahinta:

Kuusisataaseitsemänkymmentäkaksituhatta satakuusikymmentäviisi (672.165) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__2014 § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun ”TYKS U2” asemakaavaehdotus tai sitä sisällöltään vastaava asemakaava tai poikkeamishakemus saa lainvoiman.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Määräalan omistus ja hallintaoikeus siirtyvät kiinteistönomistajalle vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu kun kauppahinta suoritettu.

 

Verot ja maksut

 

Ostaja vastaa mahdollisesta kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta ja sen kustannuksista, kiinteistömuodostamiskustannuksista sekä varainsiirtoverosta.

 

4. Kohteeseen tutustuminen ja johtojen siirtäminen

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja –määräykset 34/2013).

 

Kiinteistönomistaja on tutustunut luovutettavaan alueeseen ja on tietoinen alueella olevista johdoista.

 

Luovutettavalla alueella sijaitsevien johtojen siirtojen yksityiskohdista ja kustannuksista sovitaan kaupungin ja ostajan välillä tämän kauppakirjan kanssa yhtäaikaisesti allekirjoitettavan maankäyttösopimuksen kohdassa 5.

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- ja leikkaus-luiskan ulottamista määräalalle, kiinteistön omistajan on sallittava tämä korvauksetta. Luiskan leveys on enintään 2 metriä.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Turun kaupunki saa rasiteoikeuden johtojen sijoittamiseen ja käyttämiseen Tyks U2 34/2013 asemakaavaehdotuksessa osoitetulla alueella.

 

Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

Tässä kohdassa 7 tarkoitettujen johtojen, sijoittamisesta sovitaan tarkemmin kiinteistönomistajan ja kaupungin kesken siten, ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa kiinteistönomistajan rakentamiselle ja kiinteistön käytölle.

 

Rasitealue on osoitettu kartalla M173/12.5.2015.

 

8. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille / Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistön omistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Kiinteistön omistajalla on oikeus ulottaa kiinteistön rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapurikiinteistön alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa kiinteistön rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevalle alueelle.

 

11. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä määräala on ollut aikaisemmin katualueena. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Ostaja vastaa maaperän saastuneisuuden selvittämisestä.

 

Mikäli myyjän tai sen edeltäjän omistusaikana syntynyttä maaperän pilaantumista ilmenee, ostaja laatii kaupan kohteen maaperän kunnostussuunnitelman. Kunnostussuunnitelma tulee laatia siten, että puhdistaminen tapahtuu taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Ostajan on esitettävä kunnostussuunnitelma myyjän hyväksyttäväksi ennen kunnostussuunnitelman esittämistä viranomaisille. Myyjän tulee hyväksyä tai hylätä kunnostussuunnitelma kuukauden kuluessa. Hyväksyttyään kunnostussuunnitelman myyjä vastaa viranomaisten kunnostussuunnitelman perusteella vaatimista maa-alueen puhdistuskustannuksista.

 

Puhdistuksen toteuttaa ostaja taloudellisesti edullisimmalla tavalla siten, että puhdistaminen ei aiheuta viivästyksiä ostajan tontilla toteuttamalle rakennushankkeelle. Myyjä ei vastaa puhdistuskustannuksista, jotka eivät perustu kunnostussuunnitelmaan tai asianomaisen viranomaisen päätökseen. Puhdistuskustannusten maksu tapahtuu ostajan lähettämää laskua tai laskuja vastaan.

 

Jos kunnostussuunnitelmasta ei saada sovittua ja maan puhdistaminen jää ympäristönsuojelulain 75 §:n mukaisesti kaupungin hoidettavaksi, kaupunki kilpailuttaa puhdistusurakan lain julkisista hankinnoista mukaisesti 1 kk kuluessa siitä kun kaupunki on hylännyt myyjän laadituttaman kunnostussuunnitelman. Mikäli kaupungin suorittama puhdistusurakan hankintalain mukainen kilpailuttaminen ja sen jälkeinen puhdistustyö aiheuttaa viivästyksiä tontin rakentamisen aloittamiseen, kaupunki ei ole miltään osin vastuussa tästä viivästyksestä ostajalle mahdollisesti aiheutuneista lisäkustannuksista tai vahingoista

 

12. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

13. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.