PUITESOPIMUS

TOPINOJAN KAATOPAIKAN SULKEMINEN

 

1.Osapuolet

Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos (KLL)

Y-tunnus 0204819-8

Puutarhakatu 1

20100 Turku

 

Turun Seudun Jätehuolto Oy (TSJ)

Y-tunnus: 1868393-8

Kuormakatu 17

20380 Turku

 

2.Sopimuksen lähtökohdat

Tämä puitesopimus täydentää KLL:n ja TSJ:n välisen vuokrasopimuksen (21.1.2005) tehtäväjakoa Topinojan kaatopaikan sulkemisrakenteiden toteutuksessa.

 

Vuokrasopimuksen mukaisesti KLL varautuu kaatopaikka-alueen peittämiseen ja jälkihoitoon jälkihoitomaksulla, jotka TSJ maksaa kaksi kertaa vuodessa.

 

Tällä puitesopimuksella KLL siirtää kaatopaikan sulkemisen käytännön toteutuksen järjestelyvastuun kokonaisuudessaan TSJ:lle. TSJ laskuttaa KLL:sta tämän puitesopimuksen periaatteiden mukaisesti.

 

KLL ei osallistu kaatopaikan sulkemisen käytännön toteutukseen kuin hankeryhmän kautta ja tämä puitesopimus ei muuta KLL:n kokonaisvastuuta kaatopaikan peittämisestä ja jälkihoidosta. TSJ on vuokrasopimuksen mukaisesti velvoitettu järjestämään kaatopaikan peittämistoiminnan voimassaolevien lupien ja päätösten mukaisesti.

 

3.Toiminnan kuvaus ja suoritusvelvollisuudet

TSJ harjoittaa vuokrasopimuksen mukaisilla alueilla jätteiden välivarastointi-, käsittely­ ja kaatopaikkatoimintaa. Tämä puitesopimus kohdistuu liitteen 2 mukaiselle toiminta-alueelle.

Kaatopaikkojen peittämistoiminta on tavanomaisimmillaan muotoiluun käytettävien maa-ainesten ja teollisuusjätteiden vastaanottoa, kaatopaikan kaasunkeräyksen järjestämistä ja ympäristölupapäätöksen mukaisten tiiviiden pintarakenteiden toteuttamista.

 

Hankkeeseen perustetaan projektiryhmä, joka vastaa eri osapuolten yhteistoiminnasta ja seuraa hankkeen suunnitelman mukaista toteutusta. Hankeryhmä kokoontuu vähintään 2 kertaa vuodessa (huhtikuu ja marraskuu). Hankeryhmän tehtävänä on hyväksyä vuosittaiset toteutuneet työmäärät ja tasauslaskun laskutuskelpoisuus sekä toimia eri osapuolten välisenä tiedonvälittäjänä.

Hankeryhmään kuuluu TSJ:n toimitusjohtaja ja KLL:n toimialajohtaja sekä osapuolten operatiiviset vastuuhenkilöt. Tarvittaessa hankeryhmän kokoukseen voidaan kutsua hankkeen muita osapuolia asiantuntijoina.

Kaatopaikan peittämistoiminta toteutetaan suunnitellusti vaiheittain ja TSJ vastaa toiminnan ympäristöluvan mukaisuudesta sekä mahdollisista muutoslupahakemuksista vuokrasopimuksen mukaisesti. TSJ vastaa toteutuksen käytännön toiminnan ohjeistamisesta KLL:n suuntaan.

 

Hankkeen tavoitteena on hyödyntää käytettävissä oleva tilavuus maksimaalisesti voimassaolevan ympäristöluvan puitteissa ja järjestää TSJ:lle jätteiden välivarastointiin soveltuvia kenttäalueita.

 

Osapuolet hankkivat ja vaihtavat tietoa muotoiluun soveltuvista maa-aineseristä ja KLL ohjeistaa kaupungin muuta rakennustoimintaa hyödyntämään TSJ:n maa-ainesten vastaanottotoimintaa. TSJ vastaa itsenäisesti vastaanottopalveluiden tarjoustoiminnasta.

 

KLL varaa oman toimintansa maa-aineksille vastaanottokapasiteettia noin 10 000 tonnia vuodessa. Vuosittainen kapasiteettivaraus ei kumuloidu. Vastaanottokapasiteetti tarkistetaan vuosittain hankeryhmässä.

 

TSJ laskuttaa KLL vastaanottokapasiteetista dokumentaation hoitokuluina voimassaolevan hinnaston mukaisen palvelumaksun, joka 1.1.2015 alkaen on 5,00 euroa/t. + palvelumaksu 14,00 euroa (alv 0 %) 10 000 tonniin asti ja sen ylittävältä osuudelta 14,00 euroa/t. + palvelumaksu 14,00 euroa (alv 0 %).

4.Laskutus

Kaatopaikan peittämistoiminnan talouden seurannan lähtökohtana on molemmin puoleinen avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaate. Taloudellinen seuranta ja laskutus perustuvat TSJ:n laatimaan yleissuunnitelmaan, toteutusaikatauluun ja peittämisrakenteiden rakennusohjelmaan.

 

Peittämisrakenteiden hankeryhmää tiedotetaan säännöllisesti kaatopaikka-alueella peittämistoimintoihin liittyvistä vaiheista ja tehdyistä rakennusurakkasopimuksista.

 

Laskutus tapahtuu 3 kuukauden välein rakennusohjelman mukaisilla arvioiduilla vuosittaisilla toteutusmäärillä ja vuoden viimeisen erän laskutuskelpoisuus käsitellään hankeryhmässä marraskuussa tasauslaskuna kyseisen vuoden toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

 

5.Tietojen luottamuksellisuus

Osapuolet sitoutuvat pitämään salassa kaiken toisen osapuolen liikesalaisuuksien piiriin kuuluvan tiedon, jonka saavat puitesopimusaikana. Salassapitovelvollisuudet säilyvät tämän sopimuksen päättymisen jälkeenkin ja koskevat molempien osapuolten koko henkilökuntaa.

 

6.Sopimuksen voimassaolo, tarkistaminen ja erimielisyydet

Tämä sopimus korvaa aiemman 1.4.2011 allekirjoitetun sopimuksen. Tämä sopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu.

Mahdolliset muutokset tähän sopimukseen valmistelee hankeryhmä. Muutokset kirjataan tähän sopimukseen ja ne tulevat voimaan KLL:n toimialajohtajan ja TSJ:n toimitusjohtajan allekirjoituksin.

Sopimus on voimassa toistaiseksi ja voimassaolo on sidottu vuokrasopimuksen ja ympäristölupapäätöksen (Dno LOS-2004-Y-1106-121) voimassaoloon.

 

Mikäli sopimus irtisanotaan jommankumman osapuolen taholta, hoidetaan rakennusohjelman mukaiset käynnissä olevat hankkeet loppuun. lrtisanomisaika on yksi (1) vuosi.

Tästä sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään sopimaan neuvottelemalla. Mikäli neuvotteluissa ei kuitenkaan päästä yhteisymmärrykseen, jätetään syntyneet riitaisuudet Varsinais-Suomen käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

 

7.Sopimuskappaleet

Tämä puitesopimus on laadittu kahtena (2) samansanaisena kappaleena, yksi (1) kummallekin osapuolelle.

 

 

Turussa huhtikuun xx päivä 2015

 

Turun Kiinteistöliikelaitos   Turun Seudun Jätehuolto Oy

 

 

Jouko Turto   Jukka Heikkilä
toimialajohtaja
   toimitusjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

Liitteet    Liite 1   Jätekeskuksen pintarakenteiden vaiheistus v. 2015-2020