Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta20908.04.20152

3458-2015 (653, 061)

Puropellon koulun C-osan peruskorjauksen rakennus/pääurakoitsijavalinnan valintakriteerit

Tiivistelmä:

Puropellon koulun C-osan korjauksen suunnitelmat ovat valmistumassa. C-osa korjataan sekä pinnoiltaan että taloteknisiltä järjestelmiltään. Kohteen julkisivukorjaus koko koulun osalta kuuluu myös investointinimikkeeseen mutta se kilpailutetaan erikseen ja toteutetaan vasta vuonna 2017. C-osan sisäpuolen korjaustyö on tarkoitus kilpailuttaa kokonaisuutena ja toteuttaa jaettuna kahteen vaiheeseen kesien 2015 ja 2016 aikana. Kohteen urakkalaskenta voidaan lähiaikoina käynnistää ja valintakriteerit tuodaan johtokunnan päätettäväksi.

Kilajk § 209

Rakennuttajainsinööri Anne Antola:

Puropellon koulun viimeinen täysin korjaamaton C-osa ja koko koulun julkisivukorjaus hyväksyttiin v.2014 lopulla talousarvionimikkeeksi. Hankkeen hankeselvityksen mukainen hyväksytty kustannusarvio sisäpuolen osalta hintatasossa 10/2013 on 3.704.000 euroa ja julkisivujen osalta 587.000 euroa (hinnat alv.0%).

Hankkeen rahoitus on jaettu kolmelle vuodelle 2015-2017. Vuosina 2015 ja 2016 on tarkoitus toteuttaa C-osan korjaus kerroksittain siten, että ensimmäisenä vuonna tehdään tarvittavat tekniset tilat ullakolle (iv-konehuone) ja korjataan 2.kerroksen tilat sekä asennetaan kevythissi. Vuonna 2016 työ jatkuu ensimmäisen kerroksen osalta.

Vuonna 2017 toteutetaan koko rakennuksen (A-, B- ja C-osat) julkisivujen levykorjaukset hankeselostuksen mukaisesti. Julkisivut eivät siis kuulu vielä tähän kilpailutukseen.

C-osa kilpailutetaan kaksivaiheisena mutta yhtenä kokonaisuutena ja samat urakoitsijat tekevät sekä ensimmäisen että toisen kerroksen korjaustyöt, koska teknisesti ja vaihdosta syntyvien takuuvastuiden rajapintojen epäselvyyden vuoksi urakoitsijoiden vaihtaminen kesken korjaustyön ei ole mahdollista.

Rakennusurakan arvioitu hinta 1,8 miljoonaa euroa ylittää Toimialajohtajan hankintavaltuudet ja kriteerit on hyväksytettävä johtokunnalla.

Kilpailutettavista hankinnoista tullaan ilmoittamaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa kansallisen kynnysarvon ylittävinä.

Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa. Urakka toteutetaan jaettuna urakkana, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana.

Päästäkseen mukaan vertailuun tulee urakoitsijoiden olla täyttänyt tilaajavastuulain mukaiset vero-, eläke ym. velvoitteet. Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa allekirjoitettuna tarjouspyynnön liitteenä oleva vakuutuslomake tilaajavastuulain mukaisten vaatimusten täyttymisestä tai kyseiset selvitykset  sekä todistus tapaturmavakuutuksen ottamisesta ja selvitys työterveyshuollon järjestämisestä. Vaadittavat dokumentit on toimitettava viimeistään ennen sopimuksen allekirjoittamista. Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

Tarjoajan on toimitettava tilaajalle selvitys siitä miten urakoitsija on huomioinut viimeksi kuluneen vuoden osalta seuraavien ryhmien työllistämisen: pitkä-aikaistyöttömät, nuoret työttömät, vammaiset, maahanmuuttajat, kesätyöntekijät, oppisopimuskoulutettavat, harjoittelijat.

Tarjoajan tulee sitoutua sopimuskauden aikana selvittämään yhteistyössä Turun kaupungin Työllistämispalveluyksikön kanssa mahdollisuutta työllistää em. ryhmiin kuuluvia henkilöitä.”

Yrityksen tai sen taustakonsernin luottokelpoisuusluokitus Suomen Asiakas-tieto Oy:n Rating Alfa suosituksen mukaan tulee olla vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava. Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

Tarjoajalla tulee olla esittää korkeintaan 3 vuotta vanha referenssi (lasketaan valmistumisesta) yli 2000 m2 kokoisen rakennuksen (ei varasto/teollisuusrakennus) peruskorjaustyöstä pääurakoitsijana.

Rakennusurakoitsijan tai konsernin, johon urakoitsija kuuluu, toteutuneen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 3 miljoonaa euroa kolmen viimeisen vuoden keskiarvona.

Valittavalla rakennus-/pääurakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva täysipäiväinen vastaava työnjohtaja hankkeessa. Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä. Henkilön tulee olla toiminut myös vastaavana työnjohtajana aiemmin.

Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairasloman aikana.

Hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijoiden tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa. Kaikki todistukset ja selvitykset tulee toimittaa suomen kielellä.

Mikäli tarjoaja ei täytä minimikriteerejä tai yhteiskuntavelvoitteita on suorittamatta tarjousta ei oteta mukaan hintavertailuun.

Liite 1Tarjouspyyntö

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Puropellon koulun C-osan korjaustyö -hankkeen valintakriteerit ja tarjouspyyntö hyväksytään edellä esitetyn mukaisesti;

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta;

- tilapalvelujen va. johtaja valtuutetaan allekirjoittamaan urakasta solmittava sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen rakennuttaminen


Liitteet:

Kilajk § 209
Liite 1:Tarjouspyyntö