Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta20108.04.201510

7577-2010 (641)

AP-1 -tontin (Itäharju) 853-12-79-1 vuokraoikeuden siirtäminen rakentamattomana, os. Munkkionkuja 7

Tiivistelmä: -

Kilajk § 201

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 24.3.2015: 

Asunto Oy Turun Munkkionpuisto VI on anonut lupaa siirtää hallitsemansa 18,6 %:n osuus rakentamattoman tontin 853-12-79-1 vuokraoikeudesta alkuperäisen vuokrasopimuksen mukaisin velvoittein Kajavalta Kapital Oy:n nimiin.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 13.10.2010 § 530 päättänyt vuokrata tontin 853-12-79-1 Turun Rakennekymppi Oy:lle perustettavien yhtiöiden lukuun. Yhtiöt on perustettu ja maanvuokrasopimus allekirjoitettu. Lisäksi yhtiöiden kesken on allekirjoitettu hallinnanjakosopimus. Hallinnanjakosopimuksen perusteella Asunto Oy Turun Munkkionpuisto VI hallitsee tontin vuokraoikeudesta 18,6 %:n osuutta.

Kajavalta Kapital Oy omistaa Asunto Oy Turun Munkkionpuisto VI:n koko osakekannan. Kajavalta Kapital Oy rakentaa ostamalleen määräosalle talon eikä ole myymässä siitä asuntoja. Rakentamisaikainen ja sen jälkeinen kohteen hallinnointi on yksinkertaisempaa, kun kohteessa ei ole as oy:tä.

Maanvuokrasopimuksen kohdan 5 mukaisesti: ”Jos vuokraoikeus siirretään ennen kuin tässä vuokrasopimuksessa määrätty vuokra-alueen rakentamisvelvoite on täytetty, vuokramies on velvollinen maksamaan kaupungille kohdan "Sopimussakko ja vahingonkorvaus" mukaisesti määräytyvän sopimussakon. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalla on kuitenkin oikeus harkintansa mukaan perustelluista syistä myöntää alennusta sopimussakkoon tai kokonaan luopua sen perimisestä.”

Kiinteistöliikelaitos esittää, että Asunto Oy Turun Munkkionpuisto VI voi siirtää 18,6 %:n osuutensa maanvuokraoikeudesta Kajavalta Kapital Oy:lle ennen kuin maanvuokrasopimuksen mukainen rakentamisvelvoite on täytetty, eikä maanvuokrasopimuksen 5. kohdan mukaista sopimussakkoa ja vahingonkorvausta tässä tapauksessa peritä.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- antaa Asunto Oy Turun Munkkionpuisto VI –nimiselle yhtiölle oikeuden luovuttaa ja siirtää hallitsemansa 18,6 %:n osuus tontin 853-12-79-1 maanvuokrasopimuksesta rakentamattomana Kajavalta Kapital Oy:lle alkuperäisen sopimuksen mukaisin velvoittein; sekä

- että kaupunki ei peri Asunto Oy Turun Turun Munkkionpuisto VI:lta maanvuokrasopimuksen mainitsemaa sopimussakkoa eikä vahingonkorvausta maanvuokrasopimuksen siirtämisestä rakentamattomana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAs Oy Turun Munkkionpuisto VI
aoKajavalta Kapital Oy
tiedAnd Reino