Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta14518.03.20153

10189-2013 (613, 627)

Asemakaavanmuutos TYKS U2, polun nimeäminen

Tiivistelmä:

I, Nummen ja Kupittaan kaupunginosiin TYKS:n alueelle laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on turvata Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan toiminta ja vastainen kehittäminen.

Kilajk § 145

Kiinteänomaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 4.3.2015:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa asemakaavaehdotuksesta ”TYKS U2” (34/2013) I, Nummen ja Kupittaan kaupunginosiin.

Asemakaavanmuutoksella tehdään mahdolliseksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ajankohtainen merkittävä kehitysvaihe sekä turvataan sairaalan pitkän tähtäyksen asema.

Asemakaavanmuutoksella sallitaan tie- ja rata-alueen kattaminen niin, että kannelle rakennetaan uusi T3-sairaala. Sairaala ja Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Medisiina D-rakennus kytkevät sairaala-alueet sisätilayhteyksin yhdeksi kokonaisuudeksi, lisäksi Kupittaan vanhan aseman tontti osoitetaan liike- ja toimistorakennusten tontiksi 16000 k-m2:n rakennusoikeudella.

Asemakaava-alueesta sairaalan tontit I-35-12, Itäharju-26-15 ja tontti Itäharju-30-15 ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistuksessa. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy omistaa Lääketieteellisen tiedekunnan tontin I-35-13. Kupittaan vanhan aseman tontti Kupittaa-9-1 ja Itäharju-31-13 ovat yksityisessä omistuksessa. Rautatiealue on valtion omistuksessa.

Asemakaavan toteuttaminen edellyttää maankäyttösopimusten ja lukuisten muiden sopimusten tekemistä kaupungin ja maanomistajien välillä. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisiä esityksiä tarvittavista sopimuksista.

Asemakaavamuutoksen voimaantultua tulee kaupunki tekemään kadunpitopäätöksen, jolla Helsinginkatu väliltä Suntiontie-Kalevanramppi siirtyy ELY:ltä kaupungin ylläpidettäväksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta johdosta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Linkki TYKS

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaavoitusyksikölle ”TYKS U2” 34/2013 asemakaavanmuutosehdotuksesta edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö