Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta16318.03.201521

10815-2013 (630)

Munttismäen asemakaava-alueen puistosuunnitelma (Kärsämäki)

Tiivistelmä:

Ympäristötoimen kaupunkisuunnittelussa on valmisteltu Munttismäen uuden asemakaava-alueen puistosuunnitelma. Suunnitelman tavoitteena on luoda vehreää kaupunki- ja katuympäristöä, tarjota kaupunkilaisille viljelymahdollisuus aaripalstoilla, parantaa virkistysalueiden kulutuskestävyyttä asukasmäärän lisääntyessä, sekä yhdistää uusi rakentaminen olevaan kaupunkirakenteeseen ja maisemaan.

Kilajk § 163

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, maisemasuunnittelija Johanna Salmela:

Munttismäen asemakaava-alueen puistosuunnitelma käsittää kolme erityyppistä puistoaluetta. Munttismäen puistometsässä sekä suojaviheralueena toimivassa Hellaksenmetsässä hoidetaan olevaa puustoa ja parannetaan kevyesti polkuverkostoa. Aallopinpellolle tulevan uuden asutuksen ympärille on suunniteltu puoliavoin suojakasvillisuusvyöhyke, joka liittää uuden rakentamisen olevaan ympäristöön. Tiilitehtaankadun päästä Aallopinpellon reunaa pitkin ohjataan polkureitti, joka johtaa askelkiviä pitkin Aallopin yli palstaviljelyalueelle.

Viheralueiden lisäksi Muntismäen kaava-alueella toteutetaan viherrakentamista Salmiakkiaukiolla ja Konvehtiaukiolla, joiden päässä oleville aukioille on suunniteltu puu- ja pensasryhmät, jotka toimivat optisina ohjaajina sekä luovat viihtyisää katutilaa. Kaavallisesti nämä aukiot ovat katualueita ja niiden hallinnolliset suunnitelmat hyväksyttiin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 25.2.2015, § 107. 

Nähtävilläolo ja muistutukset:

Katusuunnitelmat ovat olleet nähtävillä 12.–26.1.2014, muistutuksia ei ole saapunut.

Liite 1Puistosuunnitelma W 4521 011

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Munttismäen asemakaava-alueen puistosuunnitelman W4521 011.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 163
Liite 1:Puistosuunnitelma W 4521 011