MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 11

20101 Turku

 

Kiinteistö Oy Maariankatu 6

Y-tunnus 0141222-6

 

Sopimuksen perusteet

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös XX.XX.201X § XXX

 

Sopimuksen ehdot:

 

VI kaupunginosan korttelia 12 koskevan 25.7.2013 päivätyn ja 12.2.2015 tarkistetun asemakaavaehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin VI-12-6 omistaja Kiinteistö Oy Maariankatu 6 seuraavaan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille yhteensä neljänsadanseitsemänkymmenenkahdeksan tuhannen sadanseitsemänkymmenen (478.170) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus erääntyy korkoineen maksettavaksi kolmessa erässä seuraavasti:

 

1. 150.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontilla VI-12-6 käytetty rakennusoikeus ylittää 3200 k-m2.

 

2. 150.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontilla VI-12-6 käytetty rakennusoikeus ylittää 3600 k-m2.

 

3. 178.170 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontilla VI-12-6 käytetty rakennusoikeus ylittää 4000 k-m2.

 

Korvaukselle lasketaan asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen 2 % suuruista vuotuista korkoa. Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan tai osittain ennen edellä mainittuja eräpäiviä.

 

Kulloinkin maksettavaksi erääntyvälle korvauserälle maksetaan sen eräpäivään mennessä kertynyt sopimuskorvauksen korko.

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 478.170 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun tontilla toteutettavat uudisrakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

5. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen (ei osakashallinnassa olevia tiloja) käyttöoikeudet tonttia VI-12-6 palvelevia jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

6. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7. Velvoitteet

 

Asemakaavanmuutoksesta ei aiheudu Osakeyhtiö Maariankatu 6:lle kaupunkia kohtaan muita kuin tässä sopimuksessa mainitut velvoitteet.

 

8. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

9. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman.