Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta11625.02.20151

1767-2015 (653)

Katedralskolanin päärakennuksen peruskorjaushankkeen kokonaisurakoitsijan valintakriteerit (EU-kynnysarvon ylittävä hankintakokonaisuus)

Tiivistelmä:

Katedralskolan päärakennuksen peruskorjaushankkeen käynnistäminen ja kokonaisurakoitsijan valintakriteereistä päättäminen.

Kilajk § 116

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Jouni Anttila 12.2.2015:

Katedralskolanin peruskorjaus -hanke on Kiinteistöliikelaitoksen investointiohjelmassa vuosilla 2012–2018.

Kyseessä on asemakaavamerkinnällä suojeltu rakennus, jonka eri rakennusten rakennusvuodet ovat väliltä 1811-1954.

Urakan toteutus on teknisesti haastava ja siihen tulee saada urakoitsija, jolla on riittävät edellytykset työn suorittamiselle.

Urakoitsijan valinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

Urakkamuotona on kokonaisurakka, jossa rakennusurakoitsija toimii kokonaisurakoitsijana päätoteuttajan velvoittein sisältäen putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotöiden urakat sekä perustustenvahvistuksen urakan.

Päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajan tulee täyttää seuraavat minimivalintakriteerit:

Valittavalla kokonaisurakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva täysipäiväinen vastaava työnjohtaja hankkeessa. Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä.

Työnjohtajalla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairasloman aikana.

Urakoitsijan tai konsernin johon urakoitsija kuuluu, toteutuneen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 10 miljoonaa euroa kolmen viimeisen vuoden keskiarvona.

Tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

Kokonaisurakoitsijalla tulee olla kokemusta suojellun rakennuksen peruskorjauksesta.

Tarjoajalla tulee olla referenssinä vähintään 2000 brm2 kokoisen suojellun rakennuksen peruskorjauksen rakennusurakka. Referenssistä tulee olla tilaajan todistus/suositus onnistuneesta suorituksesta.

Tarjoajan aliurakoitsijana toimivalla perustustenvahvistusurakoitsijalla tulee olla referenssinä perustustenvahvistusta koskeva rakennusurakka, joka on toteutettu joko porapaalutuksella tai suihkuinjektoinnilla.

Tarjoajan aliurakoitsijana toimivilla putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiourakoitsijoilla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva työnjohtaja hankkeessa. Työnjohtajilla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä.

Hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijan tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa.

Hankinnasta tullaan ilmoittamaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa EU -kynnysarvon ylittävänä.

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa todistus tilaajavastuulain 1233/2006 mukaisten yhteiskuntavelvoitteiden täyttämisestä sekä todistus työterveyshuollon järjestämisestä.

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös:

- selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

- selvitys siitä miten urakoitsija on huomioinut  viimeksi kuluneen vuoden osalta seuraavien ryhmien työllistämisen: pitkäaikaistyöttömät, nuoret työttömät, vammaiset, maahanmuuttajat, kesätyöntekijät, oppisopimuskoulutettavat, harjoittelijat.

Tarjoajan tulee sitoutua sopimuskauden aikana selvittämään yhteistyössä Turun kaupungin Työllistämispalveluyksikön kanssa mahdollisuutta työllistää em. ryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä suljetussa kirjekuoressa kirjaamoon tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Tarjousajan jälkeen saapuneet tarjoukset palautetaan avaamattomina.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Katedralskolanin peruskorjaus -hankkeen urakkamuoto, urakoitsijan valinta ja valintakriteerit tehdään esittelytekstin mukaisesti.

Samalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut