Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta8425.02.20155

1720-2015 (113)

Kiinteistöliikelaitoksen kiinteistönmuodostus- ja maastomittausyksikön kiinteistönmuodostusjohtajan viran vakanssi numero 608161 viransijaisuuden hoitaminen

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää, että Kiinteistöliikelaitoksen maankäyttöinsinööri Heikki Häkli valitaan omasta virasta vapautettuna hoitamaan kiinteistönmuodostusjohtajan viran viransijaisuutta.

Kilajk § 84

Hallinto, hallintojohtaja Jari Lehmussaari 13.2.2015:

Kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärvi jää virkavapaalle 2.3.2015-13.1.2016 väliseksi ajaksi. Kiinteistönmuodostusjohtajan tehtävänä on muun ohella toimia kunnan kiinteistöinsinöörinä, kiinteistönmuodostus ja kiinteistörekisterinpito, viranomaismittaukset ja -kartat sekä toimialan asiakaspalvelu. Valtaosa tehtävistä on lakisääteisiä ja virkatehtäviin kuuluva päätöksenteko ja rekisterien ylläpito kohdistuu välittömästi ulkoisiin asiakkaisiin.

Kunnan kiinteistöinsinööristä säädetyn lain 1 §:n mukaan kunnassa, joka huolehtii kiinteistörekisterin pitämisestä, tulee olla kiinteistöinsinööri. Turun kaupungissa kiinteistöinsinöörin tehtäviä hoitaa Kiinteistöliikelaitoksen kiinteistönmuodostusjohtaja. Kelpoisuusvaatimuksena on mainitun lain 2 §:n mukaan Teknillisen korkeakoulun maanmittausosastolla suoritettu tehtävään soveltuva diplomi-insinöörin tutkinto tai sitä vastaava aiempi tutkinto.

Maankäyttöinsinööri Heikki Häkli täyttää sekä kiinteistönmuodostusjohtajalta vaadittavat että lakiin perustuvat kelpoisuusvaatimukset. Häkli on aiemmin hoitanut kiinteistönmuodostusjohtajan viransijaisuutta 2.5.-31.12.2013 välisenä aikana. Kiinteistöliikelaitos esittää, että Häkli valitaan kiinteistönmuodostusjohtajan viransijaiseksi omasta virasta vapautettuna. Häkli on antanut järjestelyyn suostumuksensa.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että maankäyttöinsinööri Heikki Häkli valitaan hoitamaan kiinteistönmuodostus- ja maastomittausyksikön kiinteistönmuodostusjohtajan viran vakanssi numero 608161 viransijaisuutta 2.3.2015-13.1.2016 väliseksi ajaksi omasta maankäyttöinsinöörin virasta vakanssi numero 608016 vapautettuna.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKunnan Taitoa Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen HR