Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta10825.02.201529

11612-2014 (617)

Muurlankentän puistosuunnitelma (Moisio)

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on laatinut puistosuunnitelman puistokäytävän toteuttamiseksi Muurlankentän puistoalueelle. Puistoon on muodostunut kävelypolku, joka nykyisellään on huonokuntoinen ja epäsiisti. Puistokäytävän lisäksi suunnitelmassa esitetään myös viheralueet, joille ei esitetä olennaista muutosta.

Kilajk § 108

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola ja suunnitteluinsinööri Jenni Eskola 9.2.2015:

Muurlankenttä on nykyisin rakentamatonta puistoaluetta lukuun ottamatta puistoalueella sijaitsevaa Turun Vesiliikelaitoksen pumppaamoa, jonne johtaa Muurlankujalta sorapintainen huoltotie. Huoltotien päästä Perttelinkujalle on muodostunut kävelypolku, joka on huonokuntoinen ja epäsiisti.

Alueelta on tullut runsaasti asiakaspalautetta kohteesta. Polku toimii kulkureittinä Moision koulutielle.

Huoltotien jatkeeksi Perttelinkujalle asti rakennetaan 2,5 m leveä kivituhkapintainen puistokäytävä. Myös nykyisen pumppaamon huoltotien pinta uusitaan.

Puistokäytävän tasaus on suunniteltu siten, että korkeudet tontinrajoilla säilyvät ennallaan. Pintavesien johtamiseksi väylän itäpuolelle muotoillaan hulevesipainanne, josta pintavedet ohjataan nykyiseen rumpuun.

Puistoalueen länsireunan kuivatusta varten rakennetaan matalahkot ojat. Ojat puretaan rakennettavaan puolirumpuun, joka liitetään nykyiseen hulevesiviemäriin.

Nähtävilläolo ja muistutukset:

Muurlankentän puistosuunnitelma on ollut nähtävillä 12.1.-26.1.2015. Jouni ja Johanna Pulkkinen, Perttelinkuja 3 (tontti 15) ovat tehneet puistosuunnitelmasta muistutuksen. Muistutuksessa ilmaistaan huoli, että hulevesipainanteen/polun rakentaminen tulee aiheuttamaan vahinkoa tontin pensasaidalle tai kiinteistölle. Muistutuksessa esitetään, että suunniteltu polku on tarpeettoman leveä ja sitä esitetään kavennettavaksi. Muistutuksessa esitetään myös, että puistokäytävälle sijoitettaisiin esteitä puistossa esiintyvän mopoilun hillitsemiseksi.

Vastaus muistutukseen:

Nähtävillä olleen puistosuunnitelman mukainen polun leveys oli 3 metriä. Muistutuksen johdosta polun leveys on kavennettu koko matkaltaan 2,5 metriä leveäksi. Tontin ja puistokäytävän väliin rakennettava hulevesipainanne parantaa alueen kuivatusta verrattuna nykyiseen tilanteeseen, jossa pintavedet lammikoituvat tonttien välillä olevaan kapeaan kohtaan. Polun kaventaminen aiemmin esitetystä 3 metristä 2,5 metriin tuo entisestään painannetta kauemmas pensasaidasta ja tontinrajasta. Painanteen rakentamisella suunnitelman mukaisesti ei katsota olevan vaikutusta pensasaidan säilyvyyteen eikä sen katsota aiheuttavan vahinkoa kiinteistölle.

Liikenne-esteiden sijoittaminen puistokäytävälle haittaisi mahdollisia kunnossapidon toimenpiteitä ja toisaalta niillä ei todennäköisesti saavutettaisi tavoiteltavaa hyötyä, mopoilun rajoittamista.

Liite 1Muurlankenttä puistosuunnitelma W 9078 001

Oheismateriaali 1Muistutus, Jouni ja Johanna Pulkkinen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Muurlankentän puistosuunnitelman W 9078 001 sekä suunnitteluyksikön vastauksen puistosuunnitelmasta tehtyyn muistutukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoPulkkinen Johanna
aoPulkkinen Jouni
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 108
Liite 1:Muurlankenttä puistosuunnitelma W 9078 001