Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta10925.02.201530

2033-2014 (662)

Savustamonkadun ja Savustamonpolun katusuunnitelma (Nummi)

Tiivistelmä:

Katusuunnitelman hyväksyminen Savustamonkadun ja Savustamonpolun asfaltoimisesta ja pintakuivatuksen tehostamisesta.

Kilajk § 109

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnittelurakennusmestari Jari Mäkilä 6.2.2015:

Savustamonkadun ja Savustamonpolun kunnossapitokustannusten alentamiseksi ne on suunniteltu päällystettäväksi ja sekä niiden pintakuivatusta on suunniteltu tehostettavaksi. Niiden liikennejärjestelyjä ei ole tarvetta muuttaa. Hulevesien hallitsemiseksi esitetään toteutettavaksi painanne tonttirajan ja asfaltin väliin. Kadun tasaus eli korkeusasema säilyy likimain nykyisellään, ja se on suunniteltu niin, että tonttiliittymät ovat siihen sovitettavissa. Asfaltoinnin alle uusitaan noin 15 senttimetrin murskekerros. Kadunpitäjän toimesta tonttiliittymät asfaltoidaan katualueen rajaan saakka. Mahdolliset tontin puolelle ulottuvat korkeustason yhteensovitukset tehdään rakennustyön aikana sopimalla asiasta tontin haltijan kanssa.

Asfaltin leveys on Savustamonkadulla 5 metriä ja Savustamonpolulla 3,5 metriä. Murskepintainen vierialue noudattaa asfalttipinnan sivukaltevuutta 0,5 m leveydellä asfaltin molemmin puolin. Jalankululle ei ole varattu erillistä tilaa, vaan kaikki kulkijat käyttävät asfalttialuetta ja vierialuetta.

Nähtävilläolo ja muistutus:

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 12.1 – 26.1.2015. Suunnitelmasta jätettiin yksi muistutus. Siinä esitetään Savustamonkatu 18:n (piirustuksessa korttelin 72 tontti 15) vastapäisestä rinnetontilta valuvien vesien valuvan kadulta edelleen Savustamonkatu 18:n tontille. Suunnitelmaa esitetään muutettavaksi siten, että kadulla ei olisi ko. kohdalla lainkaan sivukaltevuutta, vaan ainoastaan pituuskaltevuutta. Lisäksi esitetään, että tonttiliittymien kohdalle asennettaisiin vesikourut. Savustamonkadun ja Vanhan Hämeentien risteykseen esitetään peilien asentamista, jotta Savustamonkadulta tulevat autot voisivat parantammin havaita Vanhan Hämeentien suunnan jalankulkijat ja pyöräilijät, joiden havaitsemista kadunkulmissa olevat rakennukset vaikeuttavat.

Vastaus muistutukseen:

Savustamonkadun asfalttipinta on kaksipuolisesti sivukalteva siten, että keskellä on reunoja korkeammalla sijaitseva harja. Tällöin Savustamonkatu 18:n vastapäiseltä tontilta vedet enää pääse valumaan kadun ylitse Savustamonkatu 18:n tontille.

Liikennepeilien käyttöön kaupungin kadunpidossa on erittäin pidättyväinen suhtautuminen, koska peilit olisivat merkittävä ylläpitokohde ja niiden avulla saatavan informaation luotettavuutta ei voida taata kaikissa olosuhteissa. Esimerkiksi peilit voivat rikkoutua, olla huurteessa tai niiden suuntaus on voinut muuttua. Parhaimmillaan peilit voivat tarjota lisäinformaatiota kuljettajalle, mutta niillä ei voida korvata tarvetta suoraan näkemään väistettävään liikenteeseen.

Liite 1Savustamonkadun ja Savustamonpolun katusuunnitelma K 6592 002

Oheismateriaali 1Muistutus, Timo Aaltonen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Savustamonkadun ja Savustamonpolun katusuunnitelman K 6592 002 sekä päättää hyväksyä katusuunnitelmasta jätettyyn muistutukseen annetun vastauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAaltonen Timo
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 109
Liite 1:Savustamonkadun ja Savustamonpolun katusuunnitelma K 6592 002