Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta10425.02.201525

10357-2014 (632)

Vastaus Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan jäsenen Toivarin ym. aloitteeseen eräiden katuosuuksien pysäköinnin muuttamisesta maksullisiksi

Tiivistelmä:

Aloitteen esitykset otetaan huomioon valmisteilla olevassa keskustan ja sen lähiympäristön asukaspysäköinnin laajahkossa uudistamisessa.

Kilajk § 104

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnittelupäällikkö Matti Salonen 4.2.2015:

Aloite:

Jäsen Toivari ym. ovat aloitteessaan esittäneet Multavierunkadun pohjoispään, Yliopiston- ja Nahkurinkatujen itäpäiden pysäköintien muuttamista maksullisiksi ja samalla asukkaiden pysäköintimahdollisuuksien turvaamista asukaspysäköintipaikoilla. Perusteena aloitteelle on, että nykyinen rajoittamaton pysäköinti johtaa pitkiin pysäköintiaikoihin ja vaikeuttaa asiointipysäköintiä.

Vastaus:

Turun keskustan ja sen lähiympäristön asukaspysäköintialueisiin on ympäristötoimen suunnitteluyksikössä valmisteilla laajahko uudistus, jossa laajennetaan asukaspysäköinnin käyttöaluetta sekä lisätään samalla aikarajoitettujen ja maksullisten pysäköintipaikkojen määrää. Aloitteessa mainitut katuosuudet tultaneen tässä yhteydessä sisällyttämään asukaspysäköintialueeseen ja sen myötä rajoittamaton pysäköinti ko. kaduilla merkittävästi vähenee. On huomattava, että pysäköintijärjestelyiden merkittävä uudistaminen vaikuttaa oleellisesti alueella asuvien ja sillä sijaitsevien yritysten olosuhteisiin, joten hyvä hallintotapa edellyttää valmisteilla olevassa uudistuksessa myös osallisten kuulemista ennen asian tuomista päätöksentekoon.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee jäsen Toivarin ym. aloitteeseen annetun vastauksen tiedoksi.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti Puljujärvi-Seilan Nurmion kannattamana tekemästä ehdotuksesta.