Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta7612.02.20154

1448-2015 (653, 642)

Turun Suomalainen Yhteiskoulun peruskorjauksen ja vuokrauksen hankesuunnitelma

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos on yhdessä tilojen käyttäjän ja Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueen kanssa laatinut Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiokiinteistön peruskorjausta ja vuokrausta koskevan hankesuunnitelman. Hankesuunnitelmassa esitettävän peruskorjauksen taustalla ovat kiinteistön teknisessä kunnossa esiintyvät puutteet sekä lukiotoiminnan nykypäivänä ja tulevaisuudessa koulutiloille asettamat opetustilavaatimukset. Lisäksi hankesuunnitelmassa on huomioitu ne tilatarpeet, joita Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion toimiminen luonnontiedelukiona, lukion merilinja ja kuvataidepainotteisuus edellyttävät.

Kilajk § 76

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Kaisa Simula 9.2.2015:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta Turun Suomalaisen Yhteiskoulun (TSYK) koulukiinteistön peruskorjauksen ja vuokraamisen -hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Kiinteistöliikelaitos yhteistyössä Sivistystoimialan ja Strateginen tilojen ohjaus–vastuualueen edustajien kanssa.

Hankesuunnitelma valmistui 6.2.2015. Kiinteistöliikelaitos lähetti tuolloin hankesuunnitelman Strateginen tilojen ohjaus-vastuualueelle jatkotoimenpiteitä varten.

Peruskorjauksen ajaksi TSYK:n koulukiinteistö tyhjennetään ja lukion väistötilana toimii Turun ammattikorkeakoululta vapautuvat Sepänkatu 2:n tilat. TSYK:n koulukiinteistön peruskorjauksen aloituspäivämäärään vaikuttaa Turun normaalikoulun peruskorjaus. Sepänkatu 2:n tilat ovat Turun Normaalikoulun oppilaiden käytössä Turun Normaalikoulun peruskorjauksen ajan, eli arviolta vuoden 2016 loppuun asti.

Tavoitteena on, että TSYK:n koulukiinteistön peruskorjaus alkaa 2.1.2017 ja kohde on käyttöönotettavissa 1.1.2018, jolloin myös uusi vuokrakausi alkaa. Vuokra-aika on määräaikainen 20 vuotta, minkä lisäksi vuokralaisella on oikeus kahteen viiden vuoden mittaiseen optiokauteen.

Kiinteistön omistaja vastaa peruskorjauksen toteuttamisesta ja rahoituksesta. Peruskorjauksen rahoituskustannusten edullisuuden takaamiseksi rahoitusratkaisuksi esitetään, että kaupunki takaa Kannatusyhdistyksen lainan saaden vastavakuutena kohteen panttikirjat itselleen. Kannatusyhdistyksen tulee hyväksyttää kaupungilla kohteen suunnitteluun, rakentamiseen ja rahoitukseen liittyvät ratkaisut.

Laadittavan vuokrasopimuksen mukaan kaupunki maksaa Kannatusyhdistykselle vuokraa, joka koostuu perusvuokrasta ja muutostyömaksusta. Perusvuokra sisältää kohteen pääomavuokran ja ylläpitokuluja. Vuokran muutostyömaksuosa sisältää toteutuneet lainanhoitokulut. Määräaikaista vuokrakautta seuraavilla optiokausilla maksetaan vain perusvuokraa, mutta ei muutostyömaksua.

Arvio kaupungin (Kiinteistöliikelaitoksen) kannatusyhdistykselle maksamasta kokonaisvuokrasta on 943.644 euroa/v (nykyisin 233.676 euroa/v). Sopimuksen osapuolten vastuut ylläpitoon liittyvistä kustannuksista muuttuvat nykyisestä siten, että jatkossa Kannatusyhdistys vastaa aiempaa laajemmin kohteen ylläpitoon liittyvistä tehtävistä ja niiden kustannuksista.

Töiden alkaessa tavoitehinta tulee tarkistaa aloitusajankohdan indeksitasoon.

Liite 1Hankesuunnitelma liitteineen

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Turun Suomalaisen Yhteiskoulun peruskorjauksen ja vuokrauksen hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Kilajk § 76
Liite 1:Hankesuunnitelma liitteineen