Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta7104.02.20152

3665-2014 (646)

DigiMedia Finland Oy:n oikaisuvaatimus mediataulupaikkojen vuokraamisesta

Tiivistelmä:

DigiMedia Finland Oy on tehnyt oikaisuvaatimuksen Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 17.12.2014 § 693 kuuden mediataulupaikan vuokraamisesta. Oikaisuvaatimus esitetään hylättäväksi.

Kilajk § 71

Infrapalvelut, valvontapäällikkö Esa Mettälä 3.2.2015:

DigiMedia Finland Oy on tehnyt oikaisuvaatimuksen Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 17.12.2014 § 693 kuuden mediataulupaikan vuokraamisesta.

Kiinteistöliikelaitos on pyytänyt 31.3.2014 päivätyllä tarjouspyynnöllä osoittamaan kiinnostuksen ja antamaan tarjouksen kuuden noin 10 m2 suuruisen mediataulupaikan vuokraamisesta neuvottelumenettelyllä. Tarjouksia vuosivuokrasta on pyydetty vaihtoehdoille, joissa kaupunki saisi 30%, 20% tai 10% mainosajasta. Tarjouspyyntö lähetettiin kuudelle eri toimijalle.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi neljä toimijaa. Kaikkien näiden kanssa käytiin tarkentavia neuvotteluja mm. mediataulujen koosta, tarjotuista paikoista, kaupungin mainosajasta ja materiaalista, vuokrakauden pituudesta ja rakentamiseen liittyvistä velvoitteista.

Kaikkien neuvottelujen jälkeen täsmennettiin tarjouspyyntöä ja kaikille varattiin aikaa antaa tarkennettu tarjous.

Täsmennetyssä tarjouspyynnössä ilmoitettiin kriteereinä, että mainostaulun koko tulee olla n. 10 m2, kaupungin mainosaika 10 % ympäri vuoden, taulujen paikat tarjouspyynnön mukaiset, vuokraaja vastaa rakennuskustannuksista, ylläpidosta ja sähkökuluista ja tarjottavan maanvuokran painoarvo on 70%, mediaratkaisun ja teknisen toteutuksen painoarvo 30%.

Saatujen tarjousten perusteella ainoastaan Blip Oy tarjosi mainosajan lisäksi maanvuokraa.

Blip Oy:n tarjous on selkeästi kaupungille edullisin ja täytti asetetut vaatimukset kaikilta osin.

DigiMedia Finland Oy on oikaisuvaatimuksessa vedonnut pääasiassa muita tarjoajia pidempään toimintaan alalla ja sen tuomaan kokemukseen sekä olemassa olevan mainostauluverkoston tuomiin etuihin mainostajille. Nämä seikat eivät kuitenkaan ole olleet edellytyksenä tarjoajan kelpoisuudelle eivätkä ilmoitettuina valintakriteereinä, joten niitä ei olisi edes voitu käyttää valinnan perusteina. Myöskään DigiMedia Finland Oy:n tarjouksessa korostettu mediataulun pikseliväli P10 ei ole ollut valintakriteeri, joten silläkään ei ole ollut merkitystä valintaan.

Kompromissiesitys, johon oikaisuvaatimuksessa viitataan, on laadittu ja saapunut vasta sen jälkeen, kun asetetut määräajat ovat umpeutuneet ja DigiMedia Finland Oy:n ketjujohtaja Juntunen on jo saanut puhelimitse tiedon laaditusta päätösesityksestä, jossa DigiMedia Finland Oy ei ole ollut voittava tarjous. Tällaisen esityksen huomioiminen olisi antanut muista tarjoajista poikkeavan mahdollisuuden korjata tarjousta ja olisi rikkonut tasapuolisen ja yhdenvertaisen kohtelun vaatimusta.

Vaikka edellä mainittu kompromissiesitys olisi huomioitu, siinä ei ole esitetty muutosta tarjottavaan maanvuokraan, joka on ollut ratkaisevin ero voittavaan tarjoukseen verrattuna. Esityksessä ei ole esitetty mitään, mikä olisi muuttanut tarjoajien järjestystä.

Viittaus DigiMedia Finland Oy:n asiantuntemuksen suunniteltuun hyväksikäyttöön neuvotteluissa on vailla perustetta. Kaikki tarjoajat ovat saaneet vapaasti valita neuvotteluajankohdan eikä kukaan ole tiennyt toisten neuvotteluajankohdista. Juntunen on itse kiirehtinyt neuvottelua kaupungin kanssa. DigiMedia Finland Oy:llä ei myöskään ole ollut valintakriteereistä mitään oleellista tietoa, jota ei olisi ollut muilla tarjoajilla.

Todettakoon, että viittaus turkulaisen yrityksen suosimiseen on virheellinen, koska valittu yritys Blip Oy on espoolainen yritys.

Oikaisuvaatimuksessa on myös kyseenalaistettu Blip Oy:n tarjouksen toteuttamiskelpoisuus, väitetty tarjouksen olevan ylimitoitettu ja johtuvan yrityksen kokemattomuudesta. Tarjouksen tai käytyjen neuvottelujen perusteella ei ole tullut esille seikkoja, joiden perusteella olisi aiheellista olettaa, ettei Blip Oy pystyisi täyttämään sopimusvelvoitteitaan tai olisi selkeästi ymmärtämättömyyttään erehtynyt tarjousta antaessaan kriteereistä tai toteutuksen vaatimuksista.

Päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, mennyt johtokunnan toimivaltaa ulommaksi tai ole muutoinkaan lainvastainen eikä tällaista väitettä ole myöskään oikaisuvaatimuksessa esitetty.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hylätä DigiMedia Finland Oy:n johtokunnan päätöksestä 17.12.2014 § 693 tekemän oikaisuvaatimuksen, koska siinä ei ole esitetty seikkoja, joiden perusteella päätöstä tulisi muuttaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAsianajotoimisto Ferenda Oy
tiedBlip Oy
aoDigiMedia Finland Oy