KAUPPAKIRJALUONNOS (30.1.2015)

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun A-Kilta ry

Y-tunnus 1465891-1

Itäinen rantakatu 42

20810 Turku

 

Luovutuksen kohde:

Kartan M 25 / 22.1.2015 osoittamalla vuokrattavalla maa-alueella, pinta-ala noin 1 119 m2 lunastusyksiköstä Puolustuslaitoksen varikko 853-481-2-115, oleva kaupungin omistama rakennus ja laitteet teknisine liittymineen.

 

Kiinteistöllä sijaitsee toimistorakennus, jossa on kaksi kerrosta. Rakennus on valmistunut vuonna 1979. Rakennuksen alakerroksessa on autotalleja, tekninen tila, kuntosali ja työhuoneita. Yläkerros on pääasiallisesti toimistohuoneita. Rakennus on tiilirakenteinen ja sen julkisivumateriaalina on kalkkihiekkatiili. Katto on bitumipäällysteinen tasakatto. Rakennuksen lämmitystapa on vesikeskuslämmitys (kaukolämpö).

 

Kohteen osoite on Pääskyvuorenrinne 80, 20610 Turku.

 

Kiinteistöllä oleva rakennus on liitetty vesi- ja viemäriverkostoon, sähköverkkoon sekä kaukolämpöverkostoon.

 

Alue on asemakaavassa merkitty merkinnällä SO (sotilaallinen korttelialue). Kaava on vahvistettu 29.6.1959.

 

Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että myytävän rakennuksen lähellä on vireillä asemakaavan muutos ”Pääskyvuorenrinne” 853 30/2009, jossa sotilasalueesta luodaan asumiseen soveltuvaa maankäyttöä. Kaupan kohde, eikä sen alla oleva vuokrattava maapohja ole asemakaavamuutoksen alueella.

 

Ympäristön maankäytöstä todetaan seuraavaa: Ympäristön maankäyttö on puistoaluekäyttöä ja asumiskäyttöä. Alueen läheisyydessä sijaitsee Pääskyvuoren asuinalue sekä Itäharjun asuin/teollisuusalue.

 

Myytävän rakennuksen pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Rakennuksessa on kerrosneliöitä kahdessa kerroksessa yhteensä noin 793 m2. Myyjä ja Ostaja toteavat yhteisesti, ettei kohteen kauppahinta ole pinta-alaperustainen.

 

Kaupan yhteydessä ei ole myyty irtainta omaisuutta.

 

Kauppahinta:

Viisikymmentätuhatta (50.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kauppakirjan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan myyjän pankkitilille ennen kaupantekotilaisuutta ja kauppahinta kuitataan maksetuksi kaupantekotilaisuudessa tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Omistus ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa rakennukset heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, muista kuin jäljempänä kohdassa 3-6 mainituista rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Kiinteistöstä aiheutuvat kustannukset

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvasta varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

 

Muista kohteeseen kohdistuvista veroista, maksuista, muista kuluista ja viranomaismääräysten noudattamisesta osapuolet vastaavat hallinta-aikojensa mukaisesti.

 

Kohteeseen tutustuminen, asiakirjat ja liittymät

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteen alueeseen sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteen ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Todettakoon että kohteesta on tehty arviokirjat, joihin ostaja on tutustunut. Lisäksi ostaja on saanut kulkuoikeuden rakennukseen ennen kaupantekoa rakennukseen tutustumista varten.

 

Ostaja on tietoinen, että rakennuksissa saattaa olla virheitä, joita ostaja tai myyjä ei ole voinut ennen kaupantekoa havaita koska niiden havaitseminen on mahdollista vasta peruskorjauksen yhteydessä rakenteita avattaessa

 

Ostaja hyväksyy rakennuksessa iän ja kunnon perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennuksen vastaan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä. Rakennuksen kunto on otettu huomion kauppahinnassa.

 

Myyjä ei vastaa rakennukseen jäävien laitteiden toiminnasta.

 

Myyjä ei vastaa siitä, että rakennukset soveltuvat ostajan aikomaan käyttötarkoitukseen. Ostaja vastaa mahdollisten rakennus- ym. lupien hakemisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista.

 

Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksessa olevan vesi- ja viemäriliittymän siirtämiseksi ostajan nimiin ilman erillistä korvausta. Tämä oikeus siirtyy samalla kuin rakennusten omistus siirtyy.

 

Kaukolämpöliittymän ja sähköliittymän eriyttämistyöt maksaa myyjä, mahdolliset liittymämaksut maksaa ostaja.

 

Saadut tiedot

 

Ostajat ovat tutustuneet ennen kauppakirjan allekirjoittamista seuraaviin kiinteistöä koskeviin asiakirjoihin: Arviokirja Pääskyvuorenrinne 80, päivätty 10.11.2014.

 

Muut ehdot

 

Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittaman yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen rakennuksiin tai niiden yli. Ostajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

Ostaja sitoutuu tämän kauppakirjan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen, sekä toistaiseksi voimassa olevat, tarpeen tullen irtisanottavat, kaksi käyttöoikeussopimusta liitteenä olevalla Kiinteistöliikelaitoksen laatimalla kartalla M 25 / 22.1.2015 osoitetusta vuokra-alueesta ja käyttöoikeussopimusalueista. Maanvuokrasopimus tehdään 3 172,00 euron perusvuosivuokrasta, joka sisältää myös käyttöoikeusalue 1 sopimuskorvauksen ja muutoin erillisen vuokrasopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti. Käyttöoikeussopimus käyttöoikeusalue 2:sta tehdään 549,15 euron vuosikorvauksesta, muutoin erillisen käyttöoikeussopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti. Maanvuokra-/ käyttöoikeussopimusluonnos ja käyttöoikeussopimusluonnos ovat liitteenä.

 

Rakennus voidaan luovuttaa vain em. maanvuokrasopimuksen mukainen maanvuokraoikeus kokonaisuudessaan luovuttamalla, siten kuin maanvuokrasopimuksessa sanotaan.

 

Tämä sopimus sitoo osapuolia, kun se on allekirjoitettu ja kun ostaja on allekirjoittanut tässä tarkoitetun maanvuokra-/ käyttöoikeussopimuksen.

 

Riitojen ratkaisu

 

Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa _________. päivänä ____________kuuta 2015

 

 

TURUN KAUPUNKI

KIINTEISTÖLIIKELAITOS

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Aika ja paikka edellä mainitut