Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta6104.02.20157

16620-2006 (641)

052 (Lauttaranta) ja 042 (Korppolaismäki) kaupunginosien asemakaavaehdotus 10/2006 "Kelluvat talot"

Tiivistelmä:

Lauttarannan kaupunginosaan Hirvensalon vanhan sillan paikalle laaditaan asema-kaavanmuutos, joka mahdollistaa kelluvien talojen sijoittamisen Pitkäsalmen vesialueelle ja pienvenesatamien säilymisen Lauttarannassa.

Kilajk § 61

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 28.1.2015:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Kelluvat talot” (10/2009) Lauttarannan ja Korppolaismäen kaupunginosiin.

Kiinteistöliikelaitos esittää seuraavien yksityiskohtien tarkistamista asemakaavan jatkotyössä:

Lauttarannan venesatama

Asemakaavaehdotuksessa on Vanha Kakskerrantie 25 toimiva pienvenesatama osoitettu merkinnällä venesatama (LV-4). Kiinteistöliikelaitos esittää, että merkintä muutetaan venesataman korttelialueeksi (LV-3) ja alueelle osoitetaan kolme 800 kerrosneliömetrin suuruista rakennusalaa venevajoja varten, koska venesataman kehittäminen nykyaikaiseksi ilman venevajoja on käytännössä mahdotonta.

Lauttarannan venesataman halki vesialueelle laitureiden päälle on osoitettu alue yleiselle jalankululle. Kiinteistöliikelaitos esittää, että jalankulkualue siirretään kulkemaan ranta-alueella tai poistetaan kokonaan tarpeettomana.

Matonpesupaikka

Vanhan Kakskerrantien matonpesupaikan sisällyttäminen venesataman korttelialueeseen vaikeuttaa venesatamakorttelin kehittämistä, joten Kiinteistöliikelaitos esittää matonpesupaikan rajaamista venesataman ulkopuolelle merkinnällä lähivirkistysalue (VL).  

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta muuta huomauttamista ”Kelluvat talot” asemakaavaehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö