Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta6604.02.201512

7353-2014 (630)

Tora-alhonkadun katusuunnitelma kadun asfaltoimiseksi (Ilpoinen)

Tiivistelmä:

Esitetään hyväksyttäväksi suunnitelma Tora-alhonkadun asfaltoinnista.

Kilajk § 66

 

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 22.1.2015:

Tora-alhonkadusta on laadittu suunnitelma kadun asfaltoimiseksi. Katu on nykyisin sorapäällysteinen ja hulevesien virtausten hallinta on täten puutteellista. Runsaat sateet kuluttavat ajorataa ja vaativat sen uudelleenmuotoilua säännöllisesti. Katu esitetään asfaltoitavaksi ja rajattavaksi reunakivin molemmin puolin, jolloin hulevedet on hallitusti johdettavissa reunakiven vieressä sijaitseviin kaivoihin. Ajoradan ulkopuolinen osuus esitetään nurmetettavaksi.

Ennakkokannanotot ja muistutukset:

Ilmoitus katusuunnitelman laadinnan vireilläolosta on lähetetty kadun asukkaille vuoden 2014 kesäkuun lopulla. Saapuneissa kannanotoissa on ilmaistu huoli asfalttipäällysteen talviajan liukkaudesta sekä tuotu esiin tarve kadunvarsipysäköinnin säilyttämisestä.

Suunnitelma on ollut nähtävillä 1.-15.12.2014. Siitä on jätetty kaksi muistutusta. Mustutuksissa kiinnitetään huomiota kannanottojen tavoin liukkauden torjuntaan ja pysäköintijärjestelyihin. Toisessa muistutuksessa esitetään pysäköinnin sallimista ainakin osittain ja toisessa esitetään harkittavaksi pysäköinnin osittaista kieltämistä. Lisäksi toisessa muistutuksista on esitetty epäilys hulevesikaivojen riittämättömyydestä Tora-alhonkatu 2-4:n kohdalla.

Vastaukset kannanottoihin muistutuksiin:

Ajoradan pintamateriaalilla ei ole oleellista vaikutusta sen talviaikaiseen liukkauteen. Niin sorapäällysteisten kuin asfalttipäällysteistenkin ajoratojen liukkauden torjunta hoidetaan hiekoituksella. Huolimatta Rautsuonkadun normaalia kapeammasta ajoradasta (5m) pysäköintiä ei ole katsottu aiheelliseksi rajoittaa kadun päällystämisen yhteydessä. Satunnaisilla pysäköidyillä ajoneuvoilla ei ole oleellista vaikutusta kadun liikenteen toimivuuteen tai turvallisuuteen. Pysäköintijärjestelyjä on kuitenkin mahdollista myöhemmin tarvittaessa tarkistaa. Hulevesikaivojen määrä kadun alkuosalla tutkitaan tarkemman rakennussuunnittelun yhteydessä ja tarvittaessa niitä lisätään.

Liite 1Tora-alhonkadun katusuunnitelma K 6486 005

Oheismateriaali 1Muistutus, Lahtinen

Oheismateriaali 2Muistutus ja liite, Oksman

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Tora-alhonkadun katusuunnitelman K 6486 005 ja päättää lisäksi hyväksyä suunnitteluyksikön vastauksen jätettyihin muistutuksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLahtinen Lauri
tiedLahtinen Sini-Pirkko
tiedOksman Markku
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 66
Liite 1:Tora-alhonkadun katusuunnitelma K 6486 005