Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta6404.02.201510

7353-2014 (630)

Rautsuonkadun katusuunnitelma kadun asfaltoimiseksi (Ilpoinen)

Tiivistelmä:

Esitetään hyväksyttäväksi suunnitelma Rautsuonkadun asfaltoinnista.

Kilajk § 64

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 22.1.2015:

Rautsuonkadusta on laadittu suunnitelma kadun asfaltoimiseksi. Katu on nykyisin sorapäällysteinen ja hulevesien virtausten hallinta on täten puutteellista. Runsaat sateet kuluttavat ajorataa ja vaativat sen uudelleenmuotoilua säännöllisesti. Katu esitetään asfaltoitavaksi ja rajattavaksi reunakivin molemmin puolin, jolloin hulevedet on hallitusti johdettavissa reunakiven vieressä sijaitseviin kaivoihin. Ajoradan ulkopuolinen osuus esitetään nurmetettavaksi. Liikennejärjestelyperiaatteet säilyvät nykyisellään.

Ennakkokannanotot ja muistutukset:

Ilmoitus katusuunnitelman laadinnan vireilläolosta on lähetetty kadun asukkaille vuoden 2014 kesäkuun lopulla. Saapuneissa kannanotoissa on ilmaistu huoli asfalttipäällysteen talviajan liukkaudesta sekä tuotu esiin tarve kadunvarsipysäköinnin säilyttämisestä. Lisäksi yhdessä kannanotossa on esitetty ajoyhteyden avaamista Jaakkimankadulle.

Suunnitelma on ollut nähtävillä 1.-15.12.2014, muistutuksia ei ole jätetty.

Vastaukset kannanottoihin:

Ajoradan pintamateriaalilla ei ole oleellista vaikutusta sen talviaikaiseen liukkauteen. Niin sorapäällysteisten kuin asfalttipäällysteistenkin ajoratojen liukkauden torjunta hoidetaan hiekoituksella. Huolimatta Rautsuonkadun normaalia kapeammasta ajoradasta (5m) pysäköintiä ei ole katsottu aiheelliseksi mitenkään rajoittaa. Satunnaisilla pysäköidyillä ajoneuvoilla ei ole oleellista vaikutusta kadun liikenteen toimivuuteen tai turvallisuuteen. Pysäköintijärjestelyjä on kuitenkin mahdollista myöhemmin tarvittaessa tarkistaa. Ajoyhteys Rautsuonkadulta Jaakkimankadulle on ollut estetty vuosikymmenet. Syynä siihen on ilmeisen oikaisemisen estäminen Jaakkimankadulta Peltolantielle. Tälle reitille on olemassa hyvä yhteys Lauklähteenkatua käyttäen, joten rinnakkaisreitin avaamiselle vanhan omakotialueen läpi ei ole perusteita.

Liite 1Rautsuonkadun katusuunnitelma K 6487 006

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Rautsuonkadun katusuunnitelman K 6487 006.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 64
Liite 1:Rautsuonkadun katusuunnitelma K 6487 006