Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3528.01.20157

12851-2014 (611)

Littoisten osayleiskaavan muutos Auranlaaksossa, (os. Auranlaakso, Kaarina)

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnalle, että Turun kaupungilla ei ole Littoisten osayleiskaavaan huomautettavaa.

Kilajk § 35

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 21.1.2015:

Kaarinan kaupunginhallitus on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa Littoisten osayleiskaavamuutoksesta Auranlaaksossa. Suunnittelualue sijaitsee Kohmon kaupunginosan koillispuolella rajoittuen Aurajokeen, Liedon kunnanrajan, Littoisten järveen ja Kaarinantiehen.

Littoisten osayleiskaavan tavoitteena on uuden asuinalueen toteuttaminen Kohmontien koillispuolelle, katuverkon kehittäminen ja seutubussilinjan johtaminen Kohmosta Kultanummentielle ja Kaarinantien ja Hämeentien kehittämiseen varautuminen.

Turun kaupunki omistaa Auranlaakson alueella Pombo 1:32, 1-1117-1, 1-117-2, ja Kylä 4:60 kiinteistöt.

Pääasiassa Turun kaupungin omistamat kiinteistöt osoitetaan nykyiseen käyttötarkoitukseensa, ainoastaan Kylä 4:60 tilan alueelle osoitetaan uusi pientalotalovaltainen asuntoalue (AP-6) ja selvitysalue (se-3) Kaarinantien kääntämiseksi Ohitustielle. 

Osayleiskaavassa on osoitettu Kaarinantieltä uusi katuyhteys Turun kaupungin puolelle Säkönmäen alueelle ja joukkoliikenteelle on varattu katuyhteys Silvolanrinteen alueelta Kohmoon. Katuyhteyksien toteuttamisesta sovitaan kaupunkien välillä erillisissä neuvotteluissa, osayleiskaavanmuutos ainoastaan varaa mahdollisuuden katuyhteyksien toteuttamiseen.

Kiinteistöliikelaitoksella eikä Turun kaupungin ympäristötoimialalla ole huomautettavaa Littoisten osayleiskaavasta.

Oheismateriaali 1Littoisten osayleiskaava-asiakirjat

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, ettei Turun kaupungilla ole huomautettavaa Littoisten osayleiskaavan muutoksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaarinan kaupunginhallitus