Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta1214.01.20159

10102-2014 (641, 642)

Vastaus johtokunnan jäsenen Henry Toivarin ym. aloitteeseen myyntikohteiden neljännesvuosittaisesta kohde-esittelystä

Tiivistelmä: -

Kilajk § 12

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 30.12.2014:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan jäsen Toivari ym. on tehnyt aloitteen myyntikohteiden neljännesvuosittaisesta kohde-esittelystä. Aloitteessa on edellytetty, että kaikista myyntikohteista saadaan neljännesvuosittain kohdekohtainen erittely ja missä vaiheessa myyntitilanne on. Lisäksi on edellytetty että kaikista mahdollisista ostajien ostopyynnöistä / -tarjouksista tulee samoin saada tieto neljännesvuosittain ja selvitys siitä onko ehdotus hylätty, onko se valmistelussa ja jos on, koska on odotettavissa johtokunnan käsittelyyn. Lisäksi aloitteessa ehdotetaan että raporttiin tulee liittää yhteenveto edellisen vuosineljänneksen toteutuneiden kauppojen arvosta ja arvio alkaneen vuosineljänneksen kauppojen euromääräisestä arvosta.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 17.12.2014 § 697 hyväksynyt Turun Kiinteistöliikelaitoksen talousarvion vuodelle 2015 sekä siihen liittyen Turun Kiinteistöliikelaitoksen operatiivisen sopimuksen 2015. Operatiivisen sopimuksen raportoinnissa noudatetaan kaupungin ohjeistusta kuukausiraportoinnista ja osavuosikatsauksista. Operatiivisen sopimuksen tavoitteiden toteutumisen seurannalle on erilaisia raportointisyklejä. Osa tavoitteista raportoidaan kuukausittain ja osa kaksi kertaa vuodessa. Kuukausittain raportointi tarkoittaa toteutuman ja mahdollisesti ennusteen raportointia muilta kuukausilta paitsi tammikuulta ja heinäkuulta. Joulukuusta ei myöskään tehdä erikseen raporttia, vaan se sisältyy tilinpäätöksen vuosiraportointiin. Kaksi kertaa vuodessa tapahtuva raportointi tarkoittaa toteutuman ja mahdollisen ennusteen raportointia kesäkuun lopun tilanteesta ja toteutuman raportointia tilinpäätöksen yhteydessä. Johtokunnalle raportoidaan Kiinteistöliikelaitoksen talouden kehittymisestä tuloslaskelmaennusteella. Tuloslaskelmaennusteesta raportoidaan kuukausittain toteutumat ja osavuosikatsausten yhteydessä myös ennusteet. Kiinteän omaisuuden kehittämisen osalta raportoidaan johtokunnalle tonttien luovutuksista kappalemäärät ja kerrosneliöt. Tonttien luovutuksista raportoidaan johtokunnalle kaksi kertaa vuodessa. Maankäytön strategisten hankkeiden tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan johtokunnalle myös kaksi kertaa vuodessa.

Kiinteän omaisuuden myyntitoiminnan luonteesta johtuen myyntikohteiden raportointi on perusteltua tehdä kaksi kertaa vuodessa em. raportointien yhteydessä. Tonttitarjonnan esittely (ml. myyntikohteet) voidaan toteuttaa kaksi kertaa vuodessa em. raportointien yhteydessä kokouksessa esitettävänä 26.11.2014 § 632 toteutettuun tonttitarjonnan esittelyn tapaan.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusJohtokunta merkitsee annetun vastauksen jäsen Toivarin aloitteeseen tiedoksi.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Toivarin Kosken kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

palKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus