KAUPPAKIRJALUONNOS

               

Myyjä:

Turun kaupunki

y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Heikki Juhani Soini ja Jaakko Juhani Soini tai heidän määräämänsä

 

Kaupan kohde:

 

1. Noin 1208 m2:n suuruinen määräala Turun kaupungin Nummen kaupunginosan yleisestä alueesta 11K (011-9901-0000).

 

2. Noin 77 m2:n suuruinen määräala Turun kaupungin Nummen kaupunginosan yleisestä alueesta 11P (011-9903-0000).

 

3. Noin 124 m2:n suuruinen määräala Turun kaupungin Nummen kaupunginosan yleisestä alueesta 11L (011-9906-0000).

 

4. Noin 23 m2:n suuruinen määräala Turun kaupungin Kairisen kylän Mäensyrjä 1:37 tilasta (435-0001-0037).

 

Määräalat on 11.1.2012 hyväksytyssä tonttijaossa osoitettu kuuluvaksi tonttiin Nummi-8-12. Määräalojen yhteenlaskettu pinta-ala on 1432 m2 ja rakennusoikeus 2346 k-m2.

 

Kaupan kohteet on osoitettu kartalla M 382 / 16.12.2014.

 

Kauppahinta:

Kuusisataaviisikymmentäkolmetuhatta satakaksikymmentäkuusi (653.126) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös . . 2014 §

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

  

3. Verot ja maksut

 

Ostaja vastaa mahdollisesta kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta ja sen kustannuksista, kiinteistömuodostamiskustannuksista sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

4. Kohteeseen tutustuminen

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja –määräykset 11/2010).

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- ja leikkaus-luiskan ulottamista määräalalle, kiinteistön omistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Turun kaupunki saa rasiteoikeuden johtojen sijoittamiseen ja käyttämiseen 2.8.2014 lainvoimaiseksi tulleen Kirkkotien 11/2010 asemakaavassa osoitetulla tontin Nummi-8-12 alueella. Rasitealue on osoitettu kartalla M 382 / 16.12.2014.

 

Mikäli tässä sovittu rasitealue tulisi aiheuttamaan haittaa tulevalle rakentamiselle, osapuolet sopivat rasitealueen siirtämisestä erikseen sovittavaan paikkaa, jossa sanottua haittaa ei aiheudu ja jonka myyjä voi kohtuudella hyväksyä.

 

Kaupungilla on korvauksetta oikeus sijoittaa kiinteistölle ja sille rakennettaviin rakennuksiin tarpeelliset kunnallistekniset johdot, laitteet ja kiinnikkeet. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat haitat ja vahingot MRL säännösten mukaisesti. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeutensa rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta. Kaikki tässä sovitut sijoitukset tulee toteuttaa siten, että niistä keskustellaan etukäteen kiinteistön omistajan kanssa ja niin, että ne pyritään sijoittamaan haitattomasti ja että mahdollisesti aiheutuva haitta, jota ei voida välttää, pyritään minimoimaan.

 

8. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan viemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta katu- ja puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

9. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille / Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

10. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistön omistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistukset.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta huolimatta, kiinteistön kohdalla olevan kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty.

 

11. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Kiinteistön omistajalla on oikeus ulottaa kiinteistön rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapurikiinteistön alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa kiinteistön rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevalle alueelle.

 

12. Kiinteistön käyttö

 

Kiinteistö on pidettävä siistissä kunnossa ja, mikäli rakennusluvassa niin edellytetään, aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Irtain omaisuus

 

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

14. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti myyjä ilmoittaa, että myytävät määräalat ovat olleet aikaisemmin katu- ja puistoalueena eikä niillä ole myyjän tietojen mukaan harjoitettu toimintaa, josta olisi voinut aiheutua maaperän saastumista tai muita ympäristövahinkoja.

 

Osapuolet sopivat, että ostaja vastaa maaperän saastuneisuuden selvittämisestä. Jos myyjän tai sen edeltäjän omistusaikana syntynyttä maaperän pilaantumista, saastumista, maaperässä tai pohjavedessä olevia haitta-aineita taikka muita ympäristövahinkoja ilmenee, ostaja puhdistaa ja kunnostaa maaperän ja pohjaveden myyjän kustannuksella viranomaisten edellyttämällä ja hyväksymällä tavalla kaupantekohetkellä voimassa olevan asemakaavan mukaisen käytön edellyttämään tasoon sen jälkeen, kun ostaja on laatinut kunnostussuunnitelman ja esittänyt sen myyjälle. Ostajan tulee laatia kunnostussuunnitelma ja suorittaa maaperän puhdistaminen taloudellisesti edullisimmalla tavalla. Puhdistuskustannusten maksu tapahtuu ostajan lähettämää laskua tai laskuja vastaan. Myyjä ei vastaa puhdistuskustannuksista, jotka eivät perustu kunnostussuunnitelmaan tai viranomaisen päätökseen.

 

15. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa ____. päivänä __________kuuta 2014

 

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.