Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta71417.12.20141

12750-2014 (065)

Kauppatorin sekä sitä ympäröivien katujen suunnittelu, suunnittelijan valintakriteerit (EU-kynnysarvon ylittävä hankinta)

Tiivistelmä:

Kauppatorin sekä sitä ympäröivien katujen katusuunnittelun suunnittelijan valintakriteerit ja hankinnan käynnistäminen. Tarjousten vertailuperusteena on kokonaistaloudellisesti halvin hinta.

Kilajk § 714

Infrapalvelut, rakennuttamispäällikkö Janne Laine 15.12.2014:

 

Kauppatorin asemakaava muutos on tullut lainvoimaiseksi 13.4.2013. Nyt valittava suunnittelija tulee laatimaan Kauppatoria sekä sitä ympäröiviä katuja koskevat katusuunnitelmat, joiden pohjalta investointiin tähtääviä rakennussuunnitelmia voidaan tehdä. Kauppatorin suunnittelu sisältyy Ympäristötoimialan, Kiinteistötoimialan ja Vesiliikelaitoksen yhteisenä maankäytön strategisena hankkeena kaupunginhallituksen kokouksessaan 8.12.2014 § 494 hyväksymään kiinteistötoimialan strategiseen sopimukseen.

 

Strategisen sopimuksen kirjauksen mukaisesti Kauppatorin miljöö kohotetaan arvoiseensa asuun. Tavoitteena on mm;

-parantaa rakenteiden, rakennusten ja valaistuksen laatua ja ulkonäköä;

-järjestää toimintoja siten, että saavutetaan hyvin toimiva ja kaunis Kauppatori;

-mahdollistaa joidenkin toimintojen, kuten pysäköinnin sijoittamisen maan alle;

-muuttaa Yliopistonkatu kävelyalueeksi myös Kauppatorin kohdalla; sekä

-parantaa joukkoliikenteen palvelutasoa.

 

Strategisen sopimuksen ja Infrapalvelujen investointiohjelman mukaisesti Kauppatori hankkeelle on varattuna suunnitteluun investointirahaa vuodelle 2015 yhteensä 500.000 euroa. Suunnittelijan valinta tuodaan johtokunnan päätettäväksi helmikuussa 2015 ja suunnitelmat ovat valmiit kesällä 2015 siten, että ne voidaan asettaa nähtäville viikolla 34/2015. Ennen suunnittelun käynnistämistä tullaan järjestämään asukaskysely, jonka tuloksia hyödynnetään katusuunnittelussa. Kysely julkaistaan tammikuun alussa 2015.

 

Hanke on suuri ja vaativa. Kohteeseen tulee saada ammattitaitoinen suunnittelutoimisto, jolla on riittävät edellytykset ammattitaidon ja resurssien puolesta työn suorittamiseen.

 

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on yhdessä Kiinteistötoimialan Infrapalvelujen kanssa laatinut liitteessä esitetyn tarjouspyyntöaineiston. Tarjouspyynnössä on esitetty minimivaatimukset tarjoajille:

 

-Projektipäälliköllä tulee olla vähintään 15 vuoden kokemus toimimisesta projektipäällikkönä laajuudeltaan ja luonteeltaan vastaavissa vaativan keskustamaisen ympäristön liikenteen ja katujen suunnittelun hankkeissa;

 

-Suunnittelutoimialojen (liikennesuunnittelu, geotekniikka, katusuunnittelu, maisema- ja miljöösuunnittelu) vastuuhenkilöillä tulee olla vähintään 10 vuoden kokemus toimimisesta kyseisen toimialan vastuutehtävissä laajuudeltaan ja luonteeltaan vastaavissa hankkeissa;

 

-Tietomallintamisesta vastaavalla henkilöllä tulee olla vähintään 5 vuoden kokemus mallipohjaisesta suunnittelusta.;

 

-Vastuusuunnittelijalla tulee olla nimetty pätevä varahenkilö. Myös varahenkilön tulee täyttää minimivaatimukset kokemuksen, pätevyyden ja referenssin osalta; sekä

 

-Tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A+ tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

 

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

 

Suunnittelijanvalinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena kokonaistaloudellisesti halvinta hintaa. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta (50 pistettä) ja laatu (50 pistettä). Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

 

Vähimmäisvaatimukset täyttävien tarjoajien paremmuusjärjestystä arvioidaan seuraavien kriteerien perusteella:

 

Laatu, enimmäispisteet 50

 

Kustakin arvostelukohdasta annetaan pisteet välillä 0–5 seuraavasti:

 

0 huono (juuri minimivaatimuksen täyttävä)

1 heikko

2 välttävä

3 tyydyttävä

4 hyvä

5 erinomainen

 

Pisteytyskohdittain on määritetty kerroin, jolla päästään maksimipisteissä pisteytyskohdan maksimiin. Kerroin on ilmoitettu pisteytyskohdassa.

 

1.Projektipäällikkö (max 10 pistettä), eri suunnittelualojen vastuuhenkilöt (max 10 pistettä) ja pääasialliset suunnittelijat (max 10 pistettä), yhteensä max 30 pistettä (kerroin jokaisessa arvostelukohdassa 2)

 

2.Aikataulujen pitävyys ja asiakaspalaute, max 10 pistettä (kerroin 2)

 

3.Konsultin suunnittelutehtävään sisältyvien suunnittelutoimialojen henkilöresurssit, max 5 pistettä (kerroin 1)

 

4.Konsultin kokemus ja tekninen valmius tuottaa hyvälaatuinen tietomalli, max 5 pistettä (kerroin 1)

 

Hankinnasta tullaan ilmoittamaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa EU-kynnysarvon ylittävänä.

 

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa alla mainitut selvitykset ja ne on oltava ajantasaisia eikä niissä ole moitittavaa (esim. veroja maksamatta ilman, että on maksusuunnitelma).

 

-selvitys siitä, että yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin

-selvitys siitä, että yritys on merkitty työnantajarekisteriin

-selvitys siitä, että yritys on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin

-kaupparekisteriote

-todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja selvitys ko. velkaa koskevasta maksusuunnitelmasta

-todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja maksujen suorittamisesta tai selvitys erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskevasta maksusopimuksesta

-selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta (työssä on noudatettava niitä vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä) selvitys työterveyshuollon järjestämisestä sekä

-todistus vastuuvakuutuksesta, toiminnan vastuuvakuutuksen suuruus riittävä suhteessa hankinnan riskeihin ja laajuuteen nähden.

 

Todistukset eivät saa olla 3 kk vanhempia.

 

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

 

Tarjousajan jälkeen saapuneet tarjoukset palautetaan avaamattomina.

 

Tarjoajille pidetään yhteinen infotilaisuus 14.1.2015 klo 10.00 Puutarhakatu 1 auditoriossa, jossa tarjoajille esitellään hankkeen erityispiirteitä.

 

Liite 1                                  Tarjouspyyntö-luonnos 12.12.2014

Liite 2                                  Suunnittelutoimeksiannon kuvaus –luonnos 12.12.2014

 

Toimialajohtaja Jouko Turto:

 

Ehdotus        Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

 

- että Kauppatorin ja sitä ympäröivien katujen suunnittelijan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja että hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena kokonaistaloudellisesti halvinta hintaa;

          - oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtajan tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä; sekä

          - että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 714
Liite 1:Tarjouspyyntö-luonnos 12.12.2014
Liite 2:Suunnittelutoimeksiannon kuvaus -luonnos 12.12.2014