Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta67610.12.201420

11127-2014 (630)

Katusuunnitelma Virmuntien saneeraamiseksi välillä Äestie-Välppätie (Kurala)

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on laatinut katusuunnitelman Virmuntien saneeraamiseksi välillä Äestie-Välppätie. Kadulla uusitaan Vesiliikelaitoksen toimesta kadun vesihuoltojärjestelmät ja samassa yhteydessä uusitaan huonokuntoinen ajorata, puretaan jalkakäytävä puistoon rajoittuvalta osuudelta sekä uusitaan asutuksen puolella oleva jalkakäytävä.

Kilajk § 676

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 28.11.2014:

Virmuntien katusuunnitelman laadinnan tavoitteena on ollut uusia huonokuntoinen katu heti kadun vesihuoltojärjestelmän saneerauksen jälkeen. Ajorata peruskorjataan pääosin nykyiseen sijaintiinsa ja korkeuteensa. Suunnitellulla katuosuudella ajoradan molemmin puolin ovat nykyisin jalkakäytävät. Näistä Jaaninpuistoon rajoittuva käytävä on tarpeeton ja se on suunnitelmassa purettu ja nurmetettu. Asutuksen puoleinen jalkakäytävä peruskorjataan nykyiseen sijaintiinsa ja nykyiseen korkeusasemaansa sekä päällystetään asfaltilla, mikä on betonilaattaan verrattuna edullisempi niin rakentamis- kuin ylläpitokustannuksiltaan. Kadun liikennejärjestelyperiaatteet säilyvät nykyisellään.

Nähtävilläolo, muistutukset:

Virmuntien katusuunnitelma on ollut nähtävillä 10.–24.11.2014. Saapuneissa muistutuksissa esitetään hidasteiden rakentamista Jyrätien liittymään, nähtävillä olleesta suunnitelmasta puuttuneen olemassa olevan suojatien ja jalankulkuyhteyden lisäystä Varstatien liittymään sekä Virmuntien ajoradan kaventamista koko suunnittelumatkalta.

Vastaus muistutuksiin:

Virmuntien katusuunnitelmaan on lisätty muistutuksessa mainittu olemassa oleva suojatie Varstatien liittymään sekä jalankulkuyhteys em. liittymään Virmuntieltä Sirppitielle.

Kaupungin kadunpidossa toteutetaan kustannus- ja ylläpitosyistä hidasteita ensisijaisesti vain kohteissa, joihin keskittyy paljon koululaisten kadunylityksiä ja joissa olosuhteet turvalliselle kadun ylitykselle ovat huonot. Virmuntiellä on Jyrätien risteyksestä Hannunniitun koululle päin jatkossakin jalkakäytävät kadun molemmilla puolilla, joten koululaisilla on kyseisellä suojatiellä vähän kadunylitystarvetta. Hidasteita ei tämän vuoksi katsota kyseisellä suojatiellä tarpeellisiksi.

Ajoradan leveys säilyy nykyisellään. Kadun liikennejärjestelyjä tarkasteltaessa ei ole tullut esiin sellaisia tarpeita, kuten kadunvarsipaikoituksen vähentäminen, jotka olisivat antaneet aihetta kaventaa ajorataa. Tästä syystä ajoradan reunakivilinjojen vieressä sijaitsevien hulevesikaivojen siirtämiseen ei ole hankkeen kustannussuunnittelussa varauduttu.

Muistutuksessa esitetty mielipide Virmuntien ja Vanhan Hämeentien valaistuksesta on saatettu Turku Energian valaistussuunnittelun tietoon.

Liite 1Virmuntien katusuunnitelma K 6039 017

Oheismateriaali 2Muistutus Miikka Uurto (Jyrätie 3)

Oheismateriaali 3Muistutus As Oy Isorasi (Virmuntie 24–26)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Virmuntien katusuunnitelman K 6039 017 koskien väliä Äestie-Välppätie ja päättää lisäksi hyväksyä suunnitteluyksikön vastauksen katusuunnitelmasta tehtyihin muistutuksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsunto Oy Isorasi
tiedUurto Miikka
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 676
Liite 1:Virmuntien katusuunnitelma K 6039 017