Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta63626.11.20147

2006-2014 (014)

Edustajien nimittäminen As Oy Linnanrinteen ja Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n hallituksiin

Tiivistelmä:

Johtokunta päättää nimittää edustajat As Oy Linnanrinteen ja Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n hallituksiin.

Kilajk § 636

Hallinto, hallintojohtaja Jari Lehmussaari 19.11.2014:

Kaupunginhallituksen 8.2.2010 § 98 kohdalla antamien konserniohjeiden 9 §:n mukaan konsernijaosto nimeää hallituksen jäsenet konserniohjeiden liitteen mukaisiin yhtiöihin. Konserniohjeiden liitteessä Tilaliikelaitokselle, nyttemmin Kiinteistöliikelaitokselle, on kuitenkin delegoitu oikeus nimetä kaupungin edustajat hallituksiin niissä yhtiöissä, jotka ovat Kiinteistöliikelaitoksen valvontavastuulla. Tällainen yhtiö on mm. As Oy Linnanrinne.

Kaupunginjohtaja on päätöksellään 30.5.2013 § 103 nimittänyt luottamuselintoimikunnan esityksestä neljä varsinaista jäsentä Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n hallitukseen. Kaupunginjohtajan päätös on voimassa valtuustokauden loppuun. Viidennen jäsenen, joka on virkamies, on vuosittain nimittänyt Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta.

As Oy Linnanrinteen varsinainen syysyhtiökokous järjestetään 25.11.2014, ja Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n varsinainen syysyhtiökokous järjestetään 28.11.2014. Näissä kokouksissa valitaan jäsenet yhtiöiden hallitukseen.

Kaupunginvaltuusto on 17.11.2014 § 167 päättänyt, että kaupungin kaikki osakkeet As Oy Linnanrinteessä ja osa kaupungin osakkeista Eskelin Pysäköintilaitos Oy:ssä myydään Turun Teknologiakiinteistöt Oy:lle tai tämän määräämälle.

As Oy Linnanrinteen hallituksen jäseneksi on perusteltua nimittää Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lehtinen, joka on antanut tehtävään suostumuksensa.

Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n hallituksen virkamiesjäsenenä esitetään jatkavan vs. johtava kaupunginlakimies Pauliina Ahlas, joka on antanut tehtävään suostumuksensa.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- kaupunki esittää As Oy Linnanrinteen yhtiökokoukselle, että yhtiön hallituksen jäseneksi valitaan toimitusjohtaja Mikko Lehtinen;

- kaupunki esittää Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n yhtiökokoukselle, että hallituksen viidenneksi jäseneksi valitaan vs. johtava kaupunginlakimies Pauliina Ahlas; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAs Oy Linnanrinne,
aoEskelin Pysäköintilaitos Oy
aoLehtinen Mikko
aoAhlas Pauliina