Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta63826.11.20149

11661-2014 (641)

Omakotitontin 853-11-73-6 (Nummi) luovuttaminen avoimella tarjousmenettelyllä, os. Savustamonpolku 1

Tiivistelmä:

Tontti Nummi-73-6 on ollut viimeksi syksyllä 2014 omakotitonttien luovutuskierroksella. Tontista jätetty tarjous peruttiin ja nyt on tarkoitus asettaa tontti avoimeen tarjousmenettelyyn.

Kilajk § 638

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 17.11.2014:

Tontti Nummi-73-6 on ollut omakotitonttien tarjouskierroksella ensimmäisen kerran syksyllä 2012, mutta silloin vuokraoikeus purettiin ja tontti palautui uudelle tarjouskierrokselle. Tontti oli uudella tarjouskierroksella nyt syksyllä 2014, mutta korkein jätetty tarjous peruttiin lähes välittömästi sen hyväksymisen jälkeen.

Tontti on asemakaavan mukaista erillispientalojen korttelialuetta ja sen pinta-ala on 1129 m2 ja rakennusoikeus 250+40 k-m2.

Asiakkaat ovat toivoneet tällaisista kysytyistä tonteista järjestettävän avoimia tarjouskilpailuja, jotta olisi helpompi nähdä mitä muut tarjoajat ovat tarjonneet ja samalla punnita omia mahdollisuuksia korkeamman tarjouksen jättämiseen. Muun muassa Salon kaupunki on käyttänyt AA Realisointi -nimisen yrityksen (Y-tunnus 2495764-0) tarjoamaa avointa sähköistä huutokauppamenettelyä tonttien luovuttamiseen. AA Realisointi on jättänyt Turun kaupungille 19.8.2014 päivätyn tarjouksen sähköisen huutokaupan järjestämisestä.

Tontin laittaminen avoimeen tarjousmenettelyyn edellyttää päätöksenteolta nopeutta, sillä korkein tarjous tulee sitovaksi vasta kun Kaupunki on sen puoleltaan myös hyväksynyt. Tämän johdosta korkeimman tarjouksen hyväksymispäätös tulisi tehdä kiinteistötoimialan toimialajohtajan päätöksellä. Turun kaupungin periaatteena on ollut, että vyöhykehinnan alittavia tarjouksia ei ole hyväksytty, joten avoimessa tarjousmenettelyssä tarjousten alarajaksi tulee asettaa 58.708 (52 €/m2 x 1129 m2) euroa.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että tontti 853-11-73-6 luovutettaisiin avoimella tarjousmenettelyllä myytäväksi käyttäen AA Realisoinnin palvelua siten, että tarjouksen hyväksyminen delegoidaan kiinteistötoimialan toimialajohtajalle. Laadittavassa kauppakirjassa noudatetaan kaupungin käyttämiä vakiokauppakirjaehtoja. Avoin tarjouskilpailu on tarkoitus järjestää joulu-tammikuun vaihteessa siten, että tarjousaika päättyy tammikuun puolen välin aikoihin.

Avoimen tarjousmenettelyn käyttö omakotitonttien luovuttamisessa on kokeilu, joka soveltuu hyvin kohteisiin joita on harvoin tarjolla. Tämä Nummen tontti on osoittanut kiinnostusta kummallakin kerralla, joten avoimen tarjouskilpailun testaaminen tällä tontilla on järkevää.

Liite 1Kauppakirjaluonnos

Oheismateriaali 1AA Realisointi tarjous

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- tontti 853-11-73-6 luovutetaan avoimella tarjouskilpailulla korkeimman tarjouksen tehneelle taholle myymällä noudattamalla kaupungin käyttämiä liitteen 1 mukaisia vakiokauppakirjaehtoja;

- tarjousten alarajaksi asetetaan vuoden 2015 vyöhykehinnan mukainen 58.708 (52 €/m2 x 1129 m2) euroa;

- avoin huutokauppamenettely annetaan AA Realisoinnin toteutettavaksi liitteen mukaisen tarjouksen ehdoin;

- kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen;

- korkeimman tarjouksen hyväksymis- tai hylkäämispäätöksen päätöksenteko delegoidaan kiinteistötoimialan toimialajohtajalle; sekä

- Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ei käytä otto-oikeuttaan em. kiinteistötoimialan toimialajohtajan päätökseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAA Realisointi
tpvKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus


Liitteet:

Kilajk § 638
Liite 1:Kauppakirjaluonnos