Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta64326.11.201414

11660-2014 (061, 065)

Rahoituksen osoittaminen Samppalinnan johtokeskuksen ATK-konesalin lisälaitekaappihankintaan Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen investointiohjelman menokohdasta sitomattomat

Tiivistelmä:

Esitetään kaupunginhallitukselle, että Samppalinnan johtokeskuksen ATK-konesalin lisälaitekaappien hankinta katetaan Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen investointiohjelman menokohdasta sitomattomat.

Kilajk § 643

Tilapalvelut, tekninen isännöitsijä Hans Ekroth, 17.11.2014:

Samppalinnan ATK-konesalin osapuolet Medbit Oy ja Kuntien Tiera ovat ilmaisseet halunsa lisätä laitekaappien määrää yhteensä 20 kaapilla, joka on yhtä suuri kuin aloituskokoonpanon hankinta. Hankinnalla mahdollistetaan Samppalinnan konesalin ensimmäisen vaiheen maksimiteho, joka on 400 kW, ilman sähkö- ja jäähdytysjärjestelmiin tehtäviä muutostöitä. Konesalista saatava hukkalämpö hyödynnetään kaupunginteatterin rakennuksen lämmitykseen. Laitekaappien lisäys tulisi tehdä 10 laitekaapin yksiköissä, koska kymmentä laitekappia kohti on yksi UPS-laite, joka syöttää sähköä laitekaapeille.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailutti Samppalinnan konesalin laitekaappien ja UPS-laitteiden hankinnan keväällä 2012 ja laitekaappien toimittajaksi valittiin Rittal Oy, jonka kanssa on sopimus konesalin (datacenter) infrastruktuurin laitteista, asennuksesta, ylläpidosta ja huollosta 31.12.2021 saakka.

Turun Kiinteistöliikelaitos on vuokrasopimuksella vuokrannut puolet laitekapasiteetista Medbit Oy:lle. Laitekaappien (10 kpl) lisähankintakustannukset tulee neuvotella uudella sopimuksella Medbit Oy:n kanssa. Myös Kuntien Tieran kanssa tulee sopia 10 kpl lisälaitekaappien vuokra vuokrasopimuksessa.

Hankinta, joka on 20 laitekaappia, kapasiteetti yhteensä 200 kW:ia, tehdään Rittal Oy:ltä sopimuksen mukaisin yksikköhinnoin hankintahintaan, joka on enintään 195.000 euroa (alv 0 %).

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusJohtokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Samppalinnan johtokeskuksen ATK-konesalin lisälaitekaappien hankinta katetaan Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen investointiohjelman menokohdasta sitomattomat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus