Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62519.11.20141

10067-2014 (065)

Ilmanvaihtotyöt sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt 1.3.2015 (tavoite) - 28.2.2017, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään ilmanvaihtotöiden sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöiden puitesopimuksen kilpailutus ajalle 1.3.2015 (tavoite) - 28.2.2017 tarjouspyynnön hyväksymisellä.

Kilajk § 625

Kiinteistöliikelaitos, tilapalvelut talotekniikka-asiantuntija Jaakko Kurvinen, LVI-asiantuntija Mika Saarto ja hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 11.11.2014:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta tarjouksia ilmanvaihtotöistä sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä ajalle 1.3.2015 (tavoite) – 28.2.2017, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuodella ajalle 1.3.2017 – 28.2.2018. Optiossa on kyse Tilaajan oikeudesta, ei velvollisuudesta.

Ilmanvaihtotöitä sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöitä tilataan tarpeen mukaan sopimuskauden aikana normaalien ilmanvaihtolaitekorjausten lisäksi rakennusteknisten korjaustöiden yhteydessä. Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 650.000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Puitesopimuksen piiriin kuuluvat yksittäiset kokonaishinnaltaan alle 20.000 euron arvonlisäverottomat toimeksiannot. Kustannukseltaan suuremmat hankinnat Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelut voi harkintansa mukaan kilpailuttaa erikseen tai käyttää solmittavaa puitesopimusta.

Tämän sopimuksen piiriin eivät kuulu ilmanvaihtojärjestelmien puhdistustyöt ja videointityöt, niistä on oma sopimus.

Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa. Tarjoajat tekevät tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi –portaalissa ja lähettävät tarjouksensa sen kautta.

Hankinnasta ei ole tehty ennakkoilmoitusta, joten tarjouslaskenta-ajan tulee olla vähintään 40 päivää, kun hankintailmoitus on tehty sähköisesti ja tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavissa sähköisesti.

Hankinta on jaettu kahteen (2) ryhmään:

Ryhmä 1 Ilmanvaihtotyöt

Ryhmä 2 Ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt

Molemmissa ryhmissä tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan yksi (1) varapalveluntuottaja.

Osatarjoukset huomioidaan vain ryhmittäin, vaihtoehtoisia tarjouksia ei tulla huomioimaan.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Annetuista tarjouksista tullaan valitsemaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Arviointiperusteina on molemmissa ryhmissä tuntihinta ja henkilökapasiteetti vähimmäisvaatimuksen ylittävältä osalta.

Ryhmässä 1 Ilmanvaihtotyöt pisteet muodostuvat seuraavasti:

1. Ilmanvaihtotöiden tuntihinta, enimmäispisteet 90 pistettä

Vertailussa halvin tuntihinta saa 90 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa halvimpaan (halvin hinta / vertailuhinta x 90).

2. Henkilökapasiteetti vähimmäisvaatimuksen 5 henkilön ylittävältä osalta, enimmäispisteet 10 pistettä

Vertailussa suurin henkilökapasiteetti vähimmäisvaatimuksen ylittävältä osin saa 10 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa suurimpaan henkilökapasiteettiin (tarjottu henkilökapasiteetti / suurin tarjottu henkilökapasiteetti x 10).

Ryhmässä 2 Ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt pisteet muodostuvat seuraavasti:

1. Ilmamäärien mittaus- ja säätötöiden tuntihinta, enimmäispisteet 90 pistettä Vertailussa halvin tuntihinta saa 90 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa halvimpaan (halvin hinta / vertailuhinta x 90).

2. Henkilökapasiteetti vähimmäisvaatimuksen 4 henkilön ylittävältä osalta, enimmäispisteet 10 pistettä

Vertailussa suurin henkilökapasiteetti vähimmäisvaatimuksen ylittävältä osin saa 10 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa suurimpaan henkilökapasiteettiin (tarjottu henkilökapasiteetti / suurin tarjottu henkilökapasiteetti x 10).

Tarjoushintojen tulee sisältää työt palkka- ja yleiskuluineen, työnjohtokulut sekä kaikki ns. kirjallinen työ tuntilista laadintoineen jne. matka- ja päivärahakorvaukset, työssä tarvittavien materiaalien hankinnat ja kuljetus työmaalle (myös tavarasiirrot autosta työkohteeseen) pientarvikkeet, työkalut, koneet, laitteet (koneiden ja laitteiden polttoaineet), telineet neljään metriin asti sekä työntekijöiden suojavarusteet sekä muut kulut. Lisäksi tarjouksessa tulee ilmoittaa alennusprosentit materiaaleista ja tarvikkeista, joita noudatetaan materiaalihankinnoissa. Tarjouksessa tulee ilmoittaa myös mistä hinnastosta alennukset annetaan ja hinnaston päivämäärä.

Tarjoushintojen ja alennusprosenttien tulee olla voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan. Optiokauden osalta palveluntuottaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain palveluntuottajasta itsestään riippumattomia olennaisia muutoksia vastaavasti. Palveluntuottajan on ilmoitettava tilaajalle hintojen muuttamisesta kirjallisesti vähintään neljä (4) kuukautta ennen mahdollisen optiokauden alkamista. Tilaajan niin vaatiessa, palveluntuottajan on esitettävä tilaajalle asianmukainen kirjallinen selvitys kustannusten kehityksestä.

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

Tarjoajalle asetetaan seuraavat rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla tulee olla voimassaoleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden. Vakuutuksen tulee kattaa tässä työssä tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Lisäksi tarjoajalle asetetaan seuraavat tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla tulee olla kokemusta tarjoamansa ryhmän töistä vähintään viisi (5) vuotta. Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssi yrityksen kokemukseksi.

Ilmanvaihtotöistä vastaavalla tulee olla vähintään lvi-teknikon tutkinto, vähintään kolmen (3) vuoden kokemus vaativuudeltaan vastaavissa kvv- ja vastaavasti iv- laitteistojen rakennustöiden johtamiseen perehdyttävissä tehtävissä sekä hyvä perehtyneisyys kyseisen alan työnjohtotehtävissä. Riittävänä pätevyytenä pidetään myös tehtävään soveltuvaa lvi-työteknikon tai putkiasentajan tai vastaavasti ilmastointiasentajan erikoisammattitutkintoa sekä vähintään viiden (5) vuoden kokemusta vaativuudeltaan vastaavissa kvv- ja iv-laitteistojen rakennustöiden johtamiseen perehdyttävissä tehtävissä sekä hyvää perehtyneisyyttä kyseisen alan työnjohtotehtävissä.  Lisäksi vastuuhenkilön tulee täyttää paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen IV-työnjohtajan pätevyysvaatimukset.

Ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä vastaavalla tulee olla ammatti-instituutin talotekniikan ilmanvaihtoasentajan koulutus (3 vuotta) sekä työkokemusta ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä vähintään viisi (5) vuotta sekä kokemusta kyseisen alan työnjohtotehtävissä.

Lisäksi molemmissa ryhmissä ko. työtä tekevällä henkilöllä tulee olla ammatti-instituutin talotekniikan ilmanvaihtoasentajan koulutus (3 vuotta) tai vastaava todennettava pätevyys esim. työkokemusta ilmanvaihtoasentajan työstä vähintään viisi (5) vuotta.

Liitteenä olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee muut palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta puitesopimustarjouksia ilmanvaihtotöistä sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä ajalle 1.3.2015 – 28.2.2017 edellä esitellyn ja liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti ja oikeuttaa tarvittaessa sopimaan vähäisiä muutoksista ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- oikeuttaa toimialajohtaja Jouko Turto allekirjoittamaan tarjouspyynnön; sekä

- että tämä pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tpvMäntynen Kirsi


Liitteet:

Kilajk § 625
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos, ilmanvaihtotyöt