VUOKRASOPIMUSLUONNOS 10.11.2014

 

Vuokranantaja:

Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos
Y-tunnus 0204819-8
PL 11, 20101 Turku
Yhteyshenkilö: Tiina Aaltonen, vuokrauspäällikkö

Vuokralainen:

Äärilä Leena-Kaisa

Vuokrauskohde

Maunulantie 40, asuinrakennus, asuinpinta-ala noin 145m2, kokonaispinta-ala noin 250m2. Maunulantie 40, kylmä aitta/puuvaja, noin 60m2

Huoneistot vuokrataan siinä kunnossa kuin ne ovat sopimuksentekohetkellä.

Vuokra-aika

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi, alkaen xx.xx.xxxx. Irtisanomisaika on lain asuinhuoneiston vuokrauksesta (AHVL) mukainen. Vuokrasopimuksen alkaessa Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme (3) kuukautta. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi.

Vuokra

Vuokra kohteesta on 950 euroa / kk. Tämä sopimus ei kuulu arvonlisäveron piiriin. Vuokra ei ole pinta-alaperusteinen. Vuokranmaksuvelvollisuus alkaa 1.1.2015. Vuokra maksetaan kunkin kuukauden 2. päivä.

Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokraa tarkistetaan kerran vuodessa 1.1. lukien elinkustannusindeksin (lokakuu 1951=100) muutoksia vastaavasti. Perusindeksi on lokakuun 2014 indeksipisteluku. Tarkistusindeksinä käytetään kunkin vuoden lokakuun indeksipistelukua. Jos indeksin pisteluku laskee, vuokran määrää ei alenneta. Tarkistettua vuokraa maksetaan vuosittain tammikuun alusta alkaen niin, että ensimmäinen tarkistus suoritetaan tammikuun 2016 vuokran osalta, tarkistusindeksin ollessa lokakuun 2015 indeksipisteluku.

Viivästyskorko on korkolain mukainen.

Vakuus

Tämän vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi vuokralainen toimittaa vakuuden. Vakuuden arvo on kahden (2) kuukauden vuokran suuruinen ja se on toimitettava ennen vuokrasopimuksen alkamista. Vakuudelle ei makseta korkoa.

Vuokran sisältö

Maksettavaan vuokraan sisältyy korvaus tonttivuokrasta ja kiinteistöveroista. Vuokranantaja vastaa kohteen peruskorjauksista. Vuokranantaja vastaa kohteen ulkovaipan sekä kohteeseen kiinteästi kuuluvien laitteiden (vesipumppu, lämmitysjärjestelmä, liesi, jääkaappi ja kiuas) kunnossapidosta ja uusimisesta.

Vuokralainen vastaa kaikista käyttökustannuksista kuten lämmitys-, vesi-, sähkö-, jätehuolto- ja nuohouskustannuksista. Vuokralainen vastaa kustannuksellaan piha-alueen kunnossapidosta ja pihatien liukkauden torjunnasta. Piha-alue on merkitty kauppakirjan liitteenä olevaan karttaan. Kauppakirjan liitteenä oleva kartta M 308 / 5.11.2014 on myös tämän sopimuksen liitteenä 2.

Liite 1

1 Huoneiston hallinnan luovutus

Vuokralainen saa käyttää asuinhuoneistoa omana tai yhteisenä asuntona puolisonsa ja perheeseensä kuuluvien lasten kanssa. Jollei siitä aiheudu vuokranantajalle huomattavaa haittaa tai häiriötä, vuokralainen saa käyttää huoneistoa yhteisenä asuntona myös lähisukulaisensa tai puolisonsa lähisukulaisen kanssa taikka luovuttaa alivuokrauksena tai muutoin enintään puolet huoneistosta toisen käytettäväksi asumiseen. Muussa tapauksessa vuokralainen ei saa ilman lupaa luovuttaa huoneistoa tai sen osaa toisen käyttöön.

2 Vuokraoikeuden siirto

Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan lupaa siirtää vuokraoikeuttaan. Vuokralainen voi kuitenkin siirtää ilman lupaa vuokraoikeuden huoneistossa asuvalle puolisolleen, perheeseen kuuluvalle lapselle tai jommankumman puolison vanhemmalle, jollei vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa vuokraoikeuden siirtoa. Vuokraoikeuden siirtämisestä vuokralaisen on välittömästi ilmoitettava kirjallisesti vuokranantajalle.

3 Vuokralaisen velvollisuudet huoneistoa käytettäessä

Vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia huoneistossa suoritettavista korjaus- tai muutostöistä taikka hoitotoimenpiteistä. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle tuottamuksellisesti aiheuttamansa vahingon. Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle huoneiston vahingoittumisesta tai puutteellisuudesta. Ilmoitus on tehtävä heti, jos korjaus on vahingon suurenemisen estämiseksi suoritettava viipymättä.

4 Vuokranantajan vastuu huoneiston kunnosta

Vuokranantaja vastaa siitä, että huoneisto on vuokrasuhteen alkaessa ja sen aikana sellaisessa kunnossa kuin vuokralainen huoneiston iän, alueen, huoneistokannan ja muut paikalliset olosuhteet huomioon ottaen voi kohtuudella vaatia, jollei muusta kunnosta ole erikseen sovittu.

5 Huoneiston valvonta

Jos huoneisto jätetään käyttämättä pitkäksi aikaa, vuokralaisen on ilmoitettava siitä vuokranantajalle ja varattava tälle mahdollisuus päästä huoneistoon. Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten vuokralaisen on viivytyksettä sopivana aikana päästettävä vuokranantaja huoneistoon. Jos huoneisto on tarkoitus myydä tai se on uudelleen vuokrattavissa, vuokranantajalla on oikeus näyttää huoneistoa vuokranantajalle ja vuokralaiselle sopivana aikana.

6 Vuokran korottaminen

Vuokran korottaminen kesken vuokrasopimuksessa sovitun vuokrakauden muutoin kuin sovitun indeksiehdon mukaisesti ei ole mahdollista ilman vuokralaisen suostumusta. Jos korotuksesta ei päästä sopimukseen, vuokranantaja voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen vuokran korottamiseksi kohtuulliselle tasolle.

7 Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokranantajan on todistettavasti toimitettava vuokralaiselle kirjallinen irtisanomisilmoitus, ilmoituksessa on mainittava irtisanomisen peruste ja vuokrasuhteen päättymisajankohta. Mitään erityistä irtisanomisperustetta ei edellytetä. Ainoana rajana on se, että Irtisanomisperuste ei saa olla vuokrasuhteissa noudatetun hyvän tavan vastainen tai vuokralaisen kannalta kohtuuton. Vuokralaisen irtisanominen on toimitettava todistettavasti kirjallisesti vuokranantajalle. Vuokrasopimuksen irtisanomisajat ovat asuinhuoneistojen vuokralain mukaiset, ellei edellä ole muuta sovittu. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettava.

8 Vuokrasopimuksen purkaminen

Vuokranantajan tai vuokralaisen, joka haluaa käyttää laissa säädettyä oikeuttaan vuokrasopimuksen purkamiseen, on annettava kirjallinen purkamisilmoitus toiselle osapuolelle. Vuokranantajan ja vuokralaisen purkamisperusteista on määräykset laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta.

9 Vuokrasopimuksen päättymis- ja muuttopäivä

Vuokrasopimuksen päättymispäivä on se päivä, jona vuokrasuhde päättyy sopimuksen irtisanomisen tai purkamisen johdosta. Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivää lähinnä seuraava arkipäivä.