KAUPPAKIRJA, luonnos 10.11.2014

 

Myyjä:

Äärilä Leena-Kaisa

 

Ostaja:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

c/o Kiinteistöliikelaitos

os. Puutarhakatu 1, 20100 TURKU

 

Kaupan kohde:

 

Tila Maunula 853-466-2-10 rakennuksineen ja laitteineen, osoite Maunulantie 40. Kohde on liitekartan M 308 / 5.11.2014 mukainen.

 

Osapuolet toteavat, että kohteessa on myyjän omistamina rakennuksina asuinrakennus, varastona oleva vanha navetta sekä useita pienempiä kylmiä varastorakennuksia.

 

Tilan maapinta-ala on noin 7,1 ha. Asuinrakennus on rakennettu vuonna 1907 ja siinä on tehty huomattavia ylläpitokunnostuksia 1970 –luvulla ja pienempiä 1990- ja 2000 – luvulla. Talon kokonaisala on noin 250 m2, josta lämmitettävää asuinpinta-alaa on noin 145 m2. Kohteessa on sähkökeskuslämmitys ja tonttikohtaiset vesi- ja viemärijärjestelmät. Jätevesijärjestelmä ei täytä nykyvaatimuksia. Ulkorakennusten yhteispinta-ala on noin 350 m2, ja ne ovat kunnoltaan tavanomaisia tai vaatimattomia, eikä niihin ole kohdistettu erityisiä kunnostustoimenpiteitä. Vanha kanala on purkukuntoinen.

 

Tilakeskus sijaitsee Hirvensalon osayleiskaavassa osoitetulla pientalovaltaisella asuntoalueella (AP-2), ja se on osoitettu yhtenä Hirvensalon säilytettävistä kantatiloista suoja-alueineen (srk-12). Kaavamääräyksen mukaan ympäristöllisiä, maisemallisia, historiallisia ja rakennustaiteellisia arvoja tulee kohteessa vaalia ja suoja-alueelle rakennettaessa tulee rakennuskokonaisuuden asema maisemassa turvata. Osa kohteesta on osoitettu maatalousalueeksi (M).

 

Kauppahinta:

 

Seitsemänsataakymmenentuhatta (710.000) euroa

 

Kauppahintaa ei ole määritetty kohdekiinteistön pinta-alan tai rakennusten pinta-alan perusteella.

 

Kaupan perusteet:

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös xx.xx.201x § xxx

 

Muut kaupan ehdot:

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kä­tei­sellä/myyjän osoittamalle tilille ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Sopimukset ja hallintaoikeudet

 

Myyjän luovuttamat peltoalueet on vuokrattu viljelytarkoituksiin Sakari Itähaarlalle. Nykyisellä vuokramiehellä on mahdollisuus saada alue vuokralle viljelytarkoituksiin kaupungin normaalein pellonvuokraehdoin 1.1.2015 alkaen.

 

Myyjän luovuttamien peltoalueiden tukioikeuksien omistusoikeus siirtyy peltoalueen mukana uudelle omistajalle. Tukioikeuksien omistusten siirrot tehdään vuoden 2014 aikana. Tukioikeuksien hallinta pysyy kohteen pellonvuokraajan hallinnassa voimassaolevan pellonvuokrasopimuksen kestoajan.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistus- ja hallintaoikeus kohteeseen siirtyy heti. Myyjä pitää kohteen vakuutettuna omistusaikansa loppuun saakka. Myyjä jää kohteeseen asumaan kaupungin kanssa tehtävän huoneenvuokrasopimuksen perusteella (luonnos 7.11.2014, liite). Vuokraus käsittää kohteen asuinrakennuksen ja pihapiirissä olevan aitan ja siihen liittyvän puuvajan. Huoneenvuokraukseen liittyvä likimääräinen pihapiiri on osoitettu liitekartalla M 308 / 5.11.2014. Huoneenvuokrauksen ulkopuolelle jäävien rakennusten hallinnan luovuttaminen tulee tapahtua vuoden 2015 aikana. Kaupungilla on valmius sopia ko. tilojen varastokäytössä pitämisestä erillisillä sopimuksilla.

 

Myyjä vastaa alueella ja rakennuksissa olevan irtaimen materiaalin poistamisesta, ellei hallinnan luovuttamisen yhteydessä muuta sovita.

 

4. Kiinnitykset ja panttioikeudet sekä rasitteet

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteeseen ei kohdistu kiinnityksiä. Kaupan kohde luovutetaan vapaana kiinnityksistä.

 

Kiinteistörekisterin mukaan kaupan kohteeseen kohdistuu tieoikeus, oikeutetut kiinteistöt Virmola 853-408-1-14 ja Kaunismäki 853-408-1-15.

 

5. Kohteeseen tutustuminen, sopimukset ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut rakennuksiin, kiinteistön alueeseen ja ra­joihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verran­nut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakir­joihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomautta­mista.

 

Kohteen rakennukset ja laitteet ovat vanhoja ja niiden osalta ostaja hyväksyy ne sellaisina kuin ne kaupantekohetkellä ovat, tietoisena rakennusten ja laitteiden iästä.

 

Kohteen sähköliittymä ja muut tekniset liittymät siirretään ilman eri merkintää ostajan nimiin.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin ja ympäröiviä alueita koskeviin maan­käyttömää­räyk­siin.

 

6. Maksuvelvollisuudet

 

Ostaja vastaa lainhuudatuksesta ja varainsiirtoverosta kustannuksellaan.

 

Kaupantekovuoden osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

7. Tienpito

 

Osapuolet toteavat, että asemakaavan mukaisen Maunulantie –nimisen katualueen jatkeena oleva Maunulantie –niminen tie palvelee useita kiinteistöjä, mutta tienpito ei ole järjestäytyneen tiekunnan vastuulla, vaan perustuu tienkäyttäjien sopimukseen. Kaupunki ottaa vastatakseen tienpidon Maunulan tilalle kuuluvalta osalta. Tienpitoon kuuluu Maunulantien päähaara kadun päätepisteestä tilan Riihimaa 853-466-3-4 rajalle sekä em. rajalta asuinrakennukselle ja siitä edelleen Maunulantien päähaaralle johtava osa. Tämän kiinteistökaupan yhteydessä tehtävän huoneenvuokrasopimuksen perusteella muu asuinrakennuksen ulkoalueen hoito sekä pihatien liukkauden torjunta kuuluu vuokralaiselle.

 

8. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta joh­tuvat eri­mielisyydet ja riidanalaiset kor­vaus- ja sopi­mus­sakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

9. Ympäristösuojelulain 139 §:n mukainen ilmoitus

 

Myyjä ilmoittaa, että kohde sijaitsee asemakaavoittamattomalla alueella, jolla on käynnissä Hirvensalon osayleiskaavan tarkistaminen, jossa alueiden käyttötarkoitusta selvitetään asumisen ja lähivirkistystoimintojen lähtökohdista. Myyjän tiedossa ei ole, että alueella olisi jätteitä tai aineita, joiden perusteella alue olisi todettu saastuneeksi.

 

 

Allekirjoitukset

Kaupanvahvistajan todistus