Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta59705.11.20146

11030-2014 (641)

Vireillä olevan asemakaavan mukaisen korttelin Harittu-87 tontinluovutuskilpailu (os. Hiekkakatu)

Tiivistelmä:

Haritun kaupunginosassa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on hyväksy-nyt asemakaavaluonnoksen "Kaarninko". Alueella järjestetään tontinluovutuskilpailu asemakaavaehdotuksen laatimisen pohjaksi ja alueelle sijoittuvan asuinpientalojen korttelin rakennuttajien / rakentajien valitsemiseksi. Alueen asemakaavoitus etenee yhteistyönä kaupungin ja kilpailun kautta kumppaneiksi valittujen yritysten ja ryhmien kesken.

Kilajk § 597

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, arkkitehti Mika Rajala ja maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 28.10.2014:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 15.4.2014 § 123 hyväksynyt Haritun kaupunginosaan asemakaavaluonnoksen ”Kaarninko”. Kaavaluonnoksessa alueelle on osoitettu asuinpientalojen korttelialue Harittu-87.

Kaava-alueen suunnittelusta järjestettiin kansainvälinen Europan 11 suunnittelukilpailu vuonna 2011. Kilpailulla haettiin matalaa ja tiivistä aluetta, joka sopisi lapsiperheille ja tukisi yhteisöllisyyttä alueella sekä muodostaisi alueelle tunnistettavan ilmeen. Alueen asemakaavaluonnos on laadittu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Kiinteistölaitos esittää, että aluetta koskevan asemakaavaehdotuksen laatimisen pohjaksi ja korttelin Harittu-87 rakennuttajan tai rakentajan valitsemiseksi järjestetään tontinluovutuskilpailu Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen ja Ympäristötoimialan yhteistyönä valmisteleman kilpailuohjelman mukaisesti.

Kilpailualueelle on suunniteltu rakentamista noin 300:lle uudelle asukkaalle noin 15.000 kerrosalaneliömetriä. Mitoitusta tarkennetaan tontinluovutusneuvotteluissa ja jatkosuunnittelussa.

Tämän tontinluovutuskilpailun kilpailualue on jaettu neljäksi eri osa-alueeksi, joista kunkin osa-alueen voittaja tullaan ratkaisemaan erikseen.

Kilpailuehdotuksia pyydetään osa-alueiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Tarjoajan on esitettävä konseptikuvaus siitä, miten asuinalue toteutetaan visualisointeineen sekä minkä tyyppisiä asuntoja kortteli sisältää.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa suurin painoarvo on seuraavilla asioilla:

-asemakaavaluonnoksen viitesuunnitelman ideologian ja hengen mukaisesti tehty arkkitehtonisesti ja rakennusteknisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma; sekä

-rakennusoikeudesta tarjottu hinta (€/k-m2)

Kilpailu pyrkii omalta osaltaan edistämään Turun kaupungin pientalotyypistön monipuolistumista. Kilpailu on avoin kaikille.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää kilpailun voittajat kuultuaan arviointiryhmän esityksen. Tavoitteena on kilpailun avulla saada alueelle korkeatasoiset suunnitelmat, joiden pohjalta alueen lopullisen asemakaavaehdotuksen laadinta etenee yhteistyönä kaupungin ja kilpailun kautta kumppaneiksi valittujen yritysten ja ryhmien kesken. Tontit luovutetaan kilpailun voittajille vuoden kuluessa asemakaavan voimaantulosta. Tonttien kauppaehdoista sovitaan erikseen.

Liite 1Kartta osa-alueista

Oheismateriaali 1Kilpailuohjelma (salainen, JulkL 7 § 2 mom.)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Haritun kaupunginosassa vireillä olevan 4.4.2014 päivätyn asemakaavaluonnoksen mukaisella alueella, joka on osoitettu liitteessä 1 (kartta osa-alueista), järjestetään tontinluovutuskilpailu liitteenä olevan kilpailuohjelman mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus


Liitteet:

Kilajk § 597
Liite 1:Kartta osa-alueista