Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta59905.11.20148

2400-2013 (630)

Pysäköinnin salliminen Itäisellä Rantakadulla välillä Nunnankatu-Vanha Suurtori

Tiivistelmä:

Itäiselle Rantakadulle merkitään välille Nunnakatu-Vanha Suurtori Katedralskolanin puoleiselle reunalle pysäköintipaikkoja. Niillä pysäköinti on sallittua 1.10.-31.3. pysäköintikiekolla yhdeksi tunniksi. Pysäköintipaikkojen merkitseminen edellyttää myös ajon sallimista kyseiselle katuosuudelle.

Kilajk § 599

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluteknikko Kimmo Knaapi:

Vanhan Suurtorin nykyisten pysäköintiolosuhteiden on nähty haittaavan alueen yritystoimintaa. Lähimmät pysäköintipaikat sijaitsevat Nunnakadulla ja Tuomiokirkkotorilla, joihin on kävelymatkaa esimerkiksi Porthaninpuistosta noin 150 metriä.  Pysäköintimahdollisuuksia on kaupungille tehdyissä esityksissä ehdotettu parannettavan Vanhalle Suurtorille merkittävillä pysäköintipaikoilla. Kaupunkikuvallisista syistä on vaihtoehdoksi Vanhalle Suurtorille merkittäville pysäköintipaikoille noussut esiin pysäköintipaikkojen merkitsemistä Itäiselle Rantakadulle. Se on nykyisellään kävely- ja pyöräilypainotteinen ja moottoriajoneuvoliikenne on kadulla sallittua vain turistilinja-autoille ja huoltoajolle. Itäisen Rantakadun ajoradan leveys on pysäköintipaikkojen kohdalla noin 6 metriä. Pysäköityjen autojen vaatima tila on noin 2 m, jolloin liikenteen käyttöön jää noin 4 metriä. Tämä ei mahdollista auton ja vastaantulevan polkupyörän sujuvaa kohtaamista. Uusi suunnitelma muuttaa siten katuosuuden nykyistä luonnetta. Koska pysäköintipaikoilta poistuvat autot myös saattavat kokea Itäisen Rantakadun ajoradan ahtaaksi, voi liikennettä ohjautua liikennemerkkien vastaisesti myös Vanhalle Suurtorille. Itäisen Rantakadun luonteen säilyttämiseksi kesäaikana rajataan uusien pysäköintipaikkojen käyttö ajalle 1.10.-31.3. Pysäköintiaika rajoitetaan yhteen tuntiin, jotta paikat palvelisivat tehokkaasti asiointiliikennettä. Myöhemmin pysäköinti on mahdollista muuttaa maksulliseksi.

Liite 1Ote liikennesuunnitelmasta L 6723 014, 27.10.2014

Oheismateriaali 1Sunborn Oy:n esitys pysäköintipaikkojen lisäämiseksi

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- hyväksyä pysäköinnin sallimisen Itäisellä Rantakadulla välillä Nunnankatu-Vanha Suurtori sekä ajon kyseiselle katuosuudelle liikennesuunnitelman L 6723 014 27.10.2014 päivätyn muutoksen mukaisesti; sekä

- että päätös pannaan täytäntöön väliaikaisena liikennejärjestelynä mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösAsia hylättiin yksimielisesti Takkisen Miikkolan kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Samalla johtokunta päätti, että Nunnakadun ja Akatemiankadun pysäköintijärjestelyt on tarkistettava pysäköintimaksujen ja -aikojen osalta mahdollisimman pian.

Jakelu

aoSunborn Oy
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 599
Liite 1:Ote liikennesuunnitelmasta L 6723 014, 27.10.2014