Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta58829.10.201412

9625-2014 (633, 662)

Puistokäytävä Itäkaarelta Poropuistoon sekä Itäkaaren uudet pysäkit Biolinjan liittymään

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö on laatinut suunnitelman puistokäytävän rakentamisesta Poropuistoon Itäkaarelta Jaaninojan yli johtavalle jalankulkusillalle. Uudella jalankulkuyhteydellä parannetaan Huhkolan asuinalueen ja Poropuiston pallokentän saavutettavuutta Skanssin suunnasta. Uusi pysäkki parantaa ennen kaikkea Biolaakson joukkoliikennepalvelua.

Kilajk § 588

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola:

Biolaakson suunnittelussa vuosituhannen vaihteessa varauduttiin joukkoliikennereitistön sijoittumiseen Biolinjalta Lausteen suuntaan ja tälle reitille toteutettiin pysäkit keskustan suuntaan Itäkaarelle ja Lausteen suuntaan Biolinjalle. Skanssin kauppakeskuksen toteutumisen yhteydessä vuonna 2009 aloitettiin liikennöinti linjalla 9 sekä poikittaislinjalla 99 reitillä Skanssi-Itäkaari-Karhunkatu-Lauste. Nämä linjat ajavat suoraan Itäkaarta pitkin, jolloin Biolinjan liittymässä ei kyseisille linjoille ole olemassa pysäkkiä Lausteen suuntaan ajettaessa. Ongelmasta saatu palaute on ollut määrällisesti huomattavaa mm. Paikalla -palvelussa. Seudullinen joukkoliikenne on myös priorisoinut tämän pysäkkipuutteen tällä hetkellä merkittävimmäksi pysäkkiongelmaksi Turussa. Biolaakson on nyttemmin toteutunut iso joukko kaupallisia palveluja, jotka ovat lisänneet tarvetta pysäkille.

Suunnitellulta uudelta pysäkiltä on osoitettu puistokäytäväyhteys Huhkolan Poropuistoon, millä parannetaan niin Huhkolan asutuksen ja Poropuiston pallokentän saavutettavuutta Biolaakson ja Skanssin suunnasta.

Nähtävilläolo ja muistutukset

Puistosuunnitelma sekä Itäkaaren muuttuvat liikennejärjestelyt ovat olleet nähtävillä 29.9.–13.10.2014. Niitä ei ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Poropuiston puistokäytäväsuunnitelma W 6524 014

Liite 2Itäkaaren liikennesuunnitelma Biolinjan liittymässä L 7301 076    

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Poropuiston puistokäytäväsuunnitelman W 6524 014 sekä liikennesuunnitelman L 7301 076 Itäkaaren uudesta pysäkistä ja suojatiestä Biolinjan liittymässä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 588
Liite 1:Poropuiston puistokäytäväsuunnitelma W 6524 014
Liite 2:Itäkaaren liikennesuunnitelma Biolinjan liittymässä L 7301 076