KAUPPAKIRJA, luonnos 10.10.2014

 

MYYJÄ:

Pönkkä Johannes

 

OSTAJA:

 

Turun kaupunki

Y 0204819-8

Kiinteistöliikelaitos

Puutarhakatu 1 (PL 11)

20100 Turku

 

KAUPAN KOHDE:   

 

Tila Kalliomäki 853-458-1-125, pinta-ala noin 12,97 ha, josta tilaan liitettyä entistä maantietä (Moisiontie) noin 0,08 ha.

 

Määräala tilasta Kalliomäki 853-507-7-10, pinta-ala noin 3,86 ha. Määräala sijaitsee Moisiontien länsipuolella ja se rajautuu entiseen Moisiontien länsireunan tiealuerajaukseen, jolloin Moisiontiehen kohdistuvat tieoikeudet rasittavat myyjälle jäävää tilan osaa.

 

Kohde tarkoittaa yhtenäistä Moisiontiehen sitoutuvaa aluetta Turun lentokentästä koilliseen. Maankäytön suunnittelu yleiskaavatasolla on käynnissä ja alue on tulevaisuudessa osa erilaisten työpaikka- ja logistiikkatoimintojen kokonaisuutta. Nykykäytössä alueet ovat metsätalousmaata ja peltovuokrauksessa olevaa viljelysmaata.

 

Hinnoittelussa ei huomioida tilaan Kalliomäki 853-458-1-125 korvauksetta liitettyä entisen maantien aluetta, pinta-ala noin 0,08 ha.

 

KAUPPAHINTA:   

 

Viisisataayhdeksänkymmentätuhatta (590.000) euroa

 

MUUT EHDOT:

Tämän kaupan kaikki ehdot on otettu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2.Alueen omistus- ja hallintaoikeus siirtyy heti. Myyjä ilmoittaa, että luovutettavan alueen pellot (noin 10 ha) on vuokrattu Esko Pentikäiselle vuonna 2002 tehdyllä vuokrasopimuksella, joka alun perin sovitun kiinteän vuokra-ajan umpeuduttua on jatkunut viljelyskausi kerrallaan. Pellonvuokra vuodelta 2014 kuuluu myyjälle. Ostaja vastaa peltovuokrauksesta vuodesta 2015 lukien kaupungin tavanomaisen vuokrausmenettelyn mukaisesti.

 

3.Myyjä pyrkii vaikuttamaan siihen, että kauppaan sisältyvien peltoalueiden tukioikeuksien omistus siirretään kaupungille vuoden 2014 aikana. Kaupungin pellonvuokrausperiaatteiden mukaisesti kaupunki luovuttaa omistamansa tukioikeudet pellonvuokraajan hallintaan vuokrasopimuksen voimassaoloajaksi.

 

4.Kohde on kartan M 265 / 10.10.2014 mukainen

 

5.Kaupan kohde on asemakaavoittamatonta aluetta. Ostaja on tietoinen alueen kaavoitustilanteesta ja viereisten alueiden maankäyttöratkaisuista. Lentokentän alueen yleiskaavoituksessa maankäyttöratkaisut ovat erilaisia työpaikka- ja logistiikkatoimintojen aluevarauksia.

 

6.Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöjä rasittavista kiinnityksis­tä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu. Rasitustodistuksen mukaiset panttikirjat tulee luovuttaa kaupungille lainoittamattomina tai järjestellä kiinnitykset kohdistumaan myyjälle jäävään kantakiinteistöön Kalliomäki 853-507-7-10. Tarvittavista kiinnitysjärjestelyistä vastaa kustannuksellaan myyjä.

 

7.Ostaja vastaa kustannuksellaan kaupan kohteena olevan tilan ja määräalan lainhuudon hakemisesta ja tarvittavasta kiinteistönmuodostuksesta. Tilaan Kalliomäki 853-507-7-10 kuuluva osuus Leijankorven yhteismetsään jää myyjälle kantakiinteistön yhteyteen.

 

8.Myyjä il­moit­taa ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti, että kohde on maa- ja metsätalousaluetta. Alueel­la tai maape­rässä ei ole todettu jät­teitä eikä aluetta muutoinkaan ole todet­tu saas­tuneek­si.

 

9.Mahdollisesta kiinteistöverosta kaupantekovuodelta vastaa myyjä. Muista koh­tee­seen koh­dis­tu­vis­ta ve­rois­ta ja mak­suis­ta vastaa myyjä omistuk­sen vaihtumiseen asti ja siitä eteen­päin osta­ja.

 

10.Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellai­sen luo­vut­tamisesta ole muutakaan sopimusta.

11.
Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

      Allekirjoitukset

      Kaupanvahvistajan todistus