Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta54208.10.201410
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta55215.10.20145

9843-2014 (653)

Lausunto Puropellon koulun teknisen peruskorjauksen hankekuvauksesta (c-osa ja julkisivu)

Tiivistelmä:

Puropellon koulua on korjattu investointirahoituksella osa kerrallaan vuosien 2001 - 2014 aikana. Julkisivujen ja C-siiven korjaus on vielä tekemättä ja sen vaatimista korjaustöistä on laadittu hankeselvitys. Terveystarkastaja on koulukierroksellaan keväällä 2014 todennut korjaustarpeen C-siiven osalta akuutiksi.

Kilajk § 542

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Anne Antola 26.9.2014:

Voimassa olevan tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaan teknisistä korjaustarpeista lähtevissä kunnossapitoluonteisissa ja peruskorjaushankkeissa ei laadita erillistä tarveselvitystä vaan hankesuunnitelma tai hankekuvaus. Mikäli kunnossapitotyöt jakautuvat samassa suhteessa useammalle vuodelle ja näiden yhteenlaskettu korjauskustannus on vähintään 1 miljoona euroa, Kiinteistötoimialan tilapalvelut laativat kunnossapitotöiden kokonaisuudesta hankesuunnitelman.

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut on laatinut ohjeen mukaan hankekuvauksen Puropellon koulun C-osan teknisiin tarpeisiin perustuvista korjauksista ja toimittanut sen Strateginen tilojen ohjaus –vastuualueelle, joka pyytää hankeselvityksestä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan lausuntoa 6.10.2014 mennessä.

Vuonna 1958 valmistuneen Puropellon koulun A- ja B-siivissä on vuosien 2001 - 2014 aikana tehty sekä tekniikan- että pintojen peruskorjausta. Koko rakennuksen vesikatto ja ikkunat on uusittu sekä salaojitusta parannettu sekä keittiö peruskorjattu.

Korjaamatta on vielä rakennuksen julkisivut sekä C-siiven tilat lukuun ottamatta kahta metallityöpajatilaa, jotka on korjattu kunnossapitotyönä.

C-siipeen sijoittuvat koulun musiikki-, kuvataide- tekstiili ja teknisen työn luokat sekä muutama perusopetustila ja wc-tiloja. Siivessä ei ole hissiä/nostinta eikä se ole esteetön. Talotekniikka on uusittava täysin ja opetustilat varustettava nykyisten opetussuunnitelmien mukaisin kalustein ja varustein. Pinnat ovat kuluneet ja vaativat päivitystä. Talotekniikan uusiminen vaatii uuden konehuonetilan rakentamista siipeen.

Koulun teknisen työn tiloja käyttää myös Luostarivuoren koulu, jolla ei ole omia vastaavia tiloja kiinteistössään.

Julkisivujen osalta on aiemmin saatu rakennusvalvonnalta korjauskehotus niiden siistimiseen ja puhdistustöillä asiaa on hoidettu väliaikaisesti ensiapuna, mutta julkisivulevytys tulisi uusia pysyvän tuloksen aikaansaamiseksi.

Keväällä 2014 terveystarkastajan koulukierroksella saatiin kehotus kiirehtiä C-osan sisäpuolisten tilojen korjaamista.

Julkisivujen korjaustyö tulee toteuttaa kerralla mutta C-osan sisäpuolen työt voitaneen toteuttaa kahdessa vaiheessa siten, että tilapäisiä väistötiloja ei tarvita.

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut on laatinut uuden hankesuunnitteluohjeen mukaisen hankeselostuksen ja laskenut tarvittavien töiden arvioidut kustannukset.

Hankkeen kustannuslaskennan mukaiset perustamiskustannukset ovat julkisivujen siistimisen eli asbestipitoisten julkisivulevyjen uusimisen korjaustyön osalta 587.000 euroa (alv 0 %) ja peruskorjaamattoman C-osan osalta 3.704.000 euroa (alv 0 %).

Yhteensä näiden töiden kustannusarvio on 4.291.000 . Vuokravaikutus on esitetty hankekuvauksen liitteessä. Vuokralaskelmat tarkistetaan vuosittain, vaiheiden valmistumisen jälkeen.

Liite 1Hanke-/ tarveselvitys

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Puropellon koulun hankekuvauksen.

Samalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösAsia pantiin pöydälle Toivarin Kosken kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kilajk § 552

Pöydältä 8.10.2014 § 542

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Kilajk § 552
Liite 1:Puropellon koulun hanke- /tarveselvitys