KAUPPAKIRJA, luonnos 23.9.2014

 

 

Myyjä:

Antti Koristo

 

Ostaja:

Turun kaupunki

Y 0204819-8

 

Kaupan kohde:

 

Määräala Turun kaupungissa olevasta tilasta Tammisto 853-467-2-2, pinta-ala noin 11,0 ha. Kohde käsittää Tammistontiehen sitoutuvia alueita, ja se koostuu kolmesta erillisestä osasta (8,6 ha + 0,4 ha +2,0 ha). Alue on kartan M 234 22.9.2014 mukainen.

 

Kohde rajoittuu kaupungin entisiin omistuksiin useissa kohdin.

 

Kauppahinta:

 

Kuusisataatuhatta (600.000) euroa

 

Muut ehdot:

 

1. Kauppahinnan suorittaminen

 

Kauppahinta maksetaan heti, mikä kuitataan suoritetuksi kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Sopimukset ja hallintaoikeudet

 

Kohteessa ei ole ulkopuolisia hallintaoikeuksia. Kohteen peltoalueet ovat olleet omistajan omassa hoidossa tukitermin ”hoidettu viljelemätön” mukaisena alueena.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Alueiden omistus- ja hallintaoikeus siirtyy heti. Luovutettavien peltoalueiden tilatuet siirtyvät vastikkeetta ostajalle. Ostajan omistukseen jäävän makasiinialueen (noin 0,17 ha) kautta sen itärajaa pitkin johtaa entiselle kivilouhokselle menevä tie, johon on voimassa entiset tieoikeudet.

 

4. Liittymät

 

Kohteeseen ei sisälly teknisiä liittymiä, joiden siirtämisestä tulisi erikseen mainita.

 

5. Kulkuyhteydet ja osuudet yhteisiin

 

Määräala eli luovutettava lohkokiinteistö saa pinta-alansa mukaisen osuuden kylän yhteisiin maa- ja vesialueisiin. Tarvittavat tieoikeuksien perustamiset ja niiden laajuudet ratkaistaan myöhemmin pidettävässä kiinteistötoimituksessa.

 

6. Aluerajaus ja kaavatilanne

 

Kaupan kohde sijaitsee asemakaavoittamattomalla alueella Tammistontiehen sitoutuen. Voimassa olevassa yleiskaavassa alueeseen kohdistuu asumisen sijoittumista tarkoittava vaihtoehtoinen maankäyttömerkintä MA/AP sekä maatalousaluetta tarkoittava merkintä M. Lisäksi alueiden kautta on osoitettu ohjeellinen ulkoilureitin sijoittamismerkintä. Yleiskaavan tarkistaminen on parhaillaan valmisteluvaiheessa. Luonnoksessa alue on sidoksissa joukkoliikenteen kehityskäytävään, jonka varrella on varauksia asunto- ja aluekeskustoimintojen tarpeisiin.

 

7. Rasitukset ja asiakirjat

 

Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöä rasittavista kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen.

 

8. Saannon laillistaminen

 

Ostaja vastaa kustannuksellaan lainhuudon hakemisesta ja tarvittavista kiinteistönmuodostustoimenpiteistä.

 

9. Ilmoitus alueen käytöstä

 

Myyjä ilmoittaa ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti, että kohdetta on käytetty maa- ja metsätalouden tarkoituksiin. Alueella tai maaperässä ei ole todettu jätteitä eikä aluetta muutoinkaan ole todettu saastuneeksi. Myyjä vastaa omistukseensa perustuvasta, ennen tämän kaupan tekemistä tapahtuneesta mahdollisesta maaperän pilaantumisesta.

 

10. Verot ja maksut

 

Mahdollisesta kiinteistöverosta kaupantekovuodelta vastaa myyjä. Muista kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista vastaa myyjä omistuksen vaihtumiseen asti ja siitä eteenpäin ostaja.

 

11. Irtain omaisuus

 

Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

12. Ehtojen kattavuus

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on otettu tähän kauppakirjaan.

 

Allekirjoitukset

 

Kaupanvahvistajan todistus