Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta41213.08.20145

8900-2013 (613, 627)

Lausunto asemakaavanmuutosehdotuksesta "Jaakkoo-Taara" 21/2013 Iso-Heikkilän (062) kaupunginosan kortteliin 28 (os. Ruissalontie 4-6)

Tiivistelmä:

Iso-Heikkilän kaupunginosaan kortteliin 28 laaditaan asemakaavanmuutos, jolla mahdollistetaan tontilla 9 sijaitsevan teollisuuslaitoksen laajentaminen.

Kilajk § 412

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 5.8.2014:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa Iso-Heikkilän kaupunginosan asemakaavanmuutosehdotuksesta ”Jaakkoo-Taara” (21/2013).

Asemakaavanmuutosehdotuksessa koko muutosalue osoitetaan teollisuus- ja varastorakennusten rakentamiseen. Voimassa olevan asemakaavan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueet (T-3) tonteilla 5 ja 9 ja autopaikkojen korttelialueen teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiden käyttöön (LPA-1) tontilla 4 muutetaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY-1). Asemakaavamuutosalueen pinta-ala on 10988 m2 ja rakennusoikeus 11.000 k-m2. Turun kaupunki omistaa tontit 4 ja 5, joiden pinta-ala on yhteensä 5525 m2. Kaavamuutos perustuu Kiinteistöliikelaitoksen tekemään aloitteeseen.

Kaavamuutosehdotus on laadittu siten, että muutosalueen tontit yhdistetään yhdeksi tulevaksi tontiksi 10. Tontilla 5 on toteutettu merkittäviä pilaantuneen maaperän kunnostustoimenpiteitä niin Kiinteistöliikelaitoksen kuin Öljyalan Palvelukeskus Oy:n Soili-ohjelmankin puitteissa. Tästä johtuen Kiinteistöliikelaitos esittää, että kaavamuutosehdotus laaditaan sellaiseksi, että kohteen vaiheittainen ja Jaakkoo-Taara Oy:n nykyisestä tontista mahdollisesti poikkeavan hallintamuodon toteuttaminen pidetään edelleen mahdollisena. Tämä edellyttää kaavamääräysten tarkistamista tonttien 4 ja 5 rajalla sellaisiksi että tonttijakoa voidaan tarvittaessa vielä muuttaa ja nykyinen kiinteistöjaotus tontin 5 osalta säilyttää.

Kaavamuutosehdotuksella on positiivisia yritysvaikutuksia sillä se mahdollistaa Jaakkoo-Taara Oy:n toiminnan keskittämisen ja laajentamisen. Työpaikkojen säilyttäminen ja lisääminen toteuttaa myös Linnakaupungin osayleiskaavan tavoitteita työpaikkoja ja asumista sekoittavasta kaupunkirakenteesta.

Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Jaakkoo-Taara Oy:n kanssa kaavamuutosehdotusalueen kiinteistöjä koskevan luovutussopimuksen tai sen esisopimuksen ennen asemakaavanmuutoksen kaupunginhallituskäsittelyä. Erillistä maankäyttösopimusta ei ole tarpeen laatia. Luovutussopimus tai sen esisopimus tuodaan erillisellä esityksellä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi sen jälkeen, kun asemakaavaehdotus on hyväksytty kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle asemakaavanmuutosehdotuksesta ”Jaakkoo-Taara” 21/2013 edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö