Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta41313.08.20146

8280-2014 (641)

Omakotitonttien luovuttaminen syksyllä 2014

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää syksyllä 2014 omakotitonttikierroksella luovutettavaksi 56 tonttia, joista 14 esitetään luovutettavaksi lapsiperheiden jakokiintiössä.

Kilajk § 413

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 31.7.2014:

Kiinteistöliikelaitoksella on syksyllä 2014 omakotitonttien hakukierrokselle 56 kappaletta rakentamattomia omakotitontteja, jotka jakaantuvat kaupunginosittain seuraavasti:

Yli-Maaria 27 kpl, Toijainen 26 kpl, Uittamo 1 kpl, Lauttaranta 1 kpl ja Nummi 1 kpl.

Tonttien osoitteet, pinta-alat ja rakennusoikeudet käyvät ilmi oheisesta liitteestä. Luovutusmuotona on 42 tontin osalta maapoliittisen ohjelman mukaisesti tarjousmenettely, jossa yksityishenkilöt voivat tarjota joko ostohintaa tai vuosivuokraa ja yritykset vain ostohintaa.

Tontit, 14 kpl, jotka esitetään luovutettavaksi lapsiperheiden jakokiintiöstä, käyvät ilmi oheisesta liitteestä.

Myynti- ja vuokrausehtoina noudatetaan luovutusmuodosta riippuen, joko kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla.

Nyt luovutettavaksi esitettävien tonttien lisäksi Kiinteistöliikelaitoksella oli heinäkuun lopun 2014 tilanteen mukaan jatkuvan haun listalla 93 omakotitonttia pääasiassa Yli-Maarian ja Mälikkälän kaupunginosissa.

Liite 1Luovutettavat tontit

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- oheisen liitteen mukaiset, 42 rakentamatonta omakotitonttia luovutetaan tarjousperusteisesti, korkeimman tarjouksen tehneelle yksityishenkilölle, joko myymällä tai vuokraamalla tai yritykselle myymällä noudattaen kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla;

- oheisen liitteen mukaiset 14 rakentamatonta omakotitonttia esitetään luovutettaviksi lapsiperheiden jakokiintiössä aiemmin hyväksyttyjen lapsiperheille varattujen tonttien luovutusehtojen mukaisesti; sekä

- kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä tarjoukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 413
Liite 1:Luovutettavat tontit