Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta36611.06.201412

14640-2012 (630, 662, 044)

Tuurintien katusuunnitelma

Tiivistelmä:

Tuodaan johtokuntaan hyväksyttäväksi Tuurintien katusuunnitelma.

Kilajk § 366

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnittelupäällikkö Matti Salonen 30.5.2014:

Puolalanmäestä on laadittu perusparannuksen yleissuunnitelma, jonka ympäristö- ja kaavoituslautakunta on hyväksynyt 7.4.2007 § 227. Suunnitelma sisältää Puolalanmäen puistoalueen lisäksi mm. Tuurintien katualueen. Tuurintien katusuunnitelma noudattaa yleissuunnitelman periaatteita, mutta yleissuunnitelman mukaisista nupukiveyksistä on luovuttu ja ajorata ja pysäköintialue säilyvät asfaltoituina. Tuurintien kaarre muotoillaan reunatuin uudelleen niin, että kaarteeseen on mahdollista sijoittaa jätepiste.

Tuurintien katusuunnitelma on ollut nähtävillä 31.3. – 14.4.2014. Tuurintiehen rajoittuvat eri asunto-osakeyhtiöt ovat jättäneet suunnitelmasta yhteensä viisi muistutusta, joista neljä on sisällöltään yhteneväisiä. Kaikissa muistutuksissa on toivottu, että pysäköintipaikat kadulla eivät vähenisi ja lisäksi muistutuksissa on toivottu huomioitavaksi invapysäköintipaikkojen tarve. Vastauksena muistutuksiin todetaan, että pysäköintipaikkojen väheneminen kadulta on välttämätöntä jätepisteen järjestämiseksi Tuurintielle. Tilavaraus jätepisteelle on suunniteltu katualueelle, jotta Tuurintien varren asunto-osakeyhtiöille olisi mahdollista tarjota toimivaa, turvallista ja ympäristöön mahdollisimman hyvin sopivaa jäte-astioiden sijoituspaikkaa. Nykyisin kiinteistöjen jäteastioita on ollut sijoitettuna seinustoille ja puistoalueelle aiheuttaen sekä maisemallista että turvallisuushaitta. Katusuunnitelmassa esitetty jätepiste on ko. toimintaa varten esitetty aluevaraus, joka toteutuu vain tarvittaessa kiinteistöjen kanssa mahdollisesti tehtävien sopimusten pohjalta. Suunnitelmassa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä on minimoitu, ja yhteensä vain 3 pysäköintipaikkaa poistuu. Invapaikkoja ei ole katsottu tarpeelliseksi lisätä alueelle, koska alueella on myös kadunsuuntaisia pysäköintipaikkoja, joissa on hyvin tilaa autoon nousemiseen ja siitä poistumiseen. Invapaikkojen järjestäminen poistaisi tavallisia pysäköintipaikkoja vielä lisää. Lisäksi on huomattava, että invapysäköintiluvalla saa auton pysäköidä myös pysäköintikieltoalueelle. As Oy Museonmäen muistutuksessa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä oli tulkittu väärin, koska katusuunnitelmassa ei ole esitetty ajoratamaalauksia.

As Oy Museonmäen muistutuksessa on lisäksi huomautettu katusuunnitelman ulottuvan myös Puolalanpuiston katualueelle. Suunnitteluyksikkö toteaa tältä osin, että alue, jota katusuunnitelma koskee, on voimassa olevassa asemakaavassa nimetty Tuurintieksi. Osoitteissa käytetty Puolalanpuisto –nimi ei ole asemakaavan mukainen katunimi. Muistutuksessa pyydetään myös varmistamaan jätepisteen tyhjentämisen toimivuus. Tämä on huomioitu hyötyjätepisteen sijoittelussa. Lisäksi muistutuksessa toivotaan suunniteltavaksi liikenne-este Tuurintie 3:n seinustalle puistoon pysäköinnin estämiseksi. Tuurintien katusuunnitelma ei kuitenkaan ulotu tälle puistoalueelle, jolle mahdollinen liikenne-este tulisi. Muistutuksessa pyydetään myös huomioimaan sadevedet, jotka valuvat Puolalanmäeltä edelleen Kauppiaskadulle saakka. Tuurintien katusuunnitelmassa on sadevesien hallinta otettu huomioon ja kadulle on esitetty suunnitelmassa uusia sadevesikaivoja.

Liite 1Tuurintie, Puolalanpuisto K 6701 002

Liite 2Asunto Oy Tuurin muistutus

Liite 3Asunto Oy Albatrossin muistutus

Liite 4Asunto Oy Puolalanrinteen muistutus

Liite 5Asunto Oy Tornikatu 1 b:n muistutus

Liite 6Asunto Oy Museonmäen muistutus

Oheismateriaali 1Asunto Oy Museomäen kannanotto vireillä olevaan Puolalanmäen asemakaavamuutokseen

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä katusuunnitelman Tuurintielle piirustuksen K 6701 002 mukaisesti ja päättää samalla, etteivät asiaa koskevat muistutukset anna aihetta suunnitelmamuutoksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAsunto Oy Albatross
aoAsunto Oy Museomäki
aoAsunto Oy Puolalanrinne
aoAsunto Oy Tornikatu 1 b
aoAsunto Oy Tuuri
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 366
Liite 1:Tuurintie, Puolalanpuisto K 6701 002
Liite 2:Asunto Oy Tuurin muistutus
Liite 3:Asunto Oy Albatrossin muistutus
Liite 4:Asunto Oy Puolalanrinteen muistutus
Liite 5:Asunto Oy Tornikatu 1 b:n muistutus
Liite 6:Asunto Oy Museonmäen muistutus