Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta35911.06.20145

13902-2012 (613)

Asemakaavanmuutosehdotus "Logomonsilta" 25/2012 VI (6) ja Pohjolan (71) kaupunginosiin nimettömälle rautatiealueelle (os. Ratapihankatu)

Tiivistelmä:

Logomon kulttuurikeskuksen ja Ratapihankadun väliselle rata-alueelle laaditaan asemakaavanmuutosta, jolla mahdollistaan jalankulkusillan ja pysäköintilaitoksen rakentaminen Ajurinkadun kohdalle.

Kilajk § 359

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 2.6.2014:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Logomonsilta” (25/2012) VI ja Pohjolan kaupunginosiin.

Asemakaava-alueena Ratapihankadun ja Ajurinkadun risteyksen pohjoispuolinen rata-alue Logomon kulttuurikeskuksen edessä.

Asemakaava on käynnistynyt kaupungin, liikenneviraston, VR-Yhtymä Oy:n ja Logomo Oy:n aloitteesta. Asemakaavaehdotuksessa rautatiealueelle osoitetaan yleisten pysäköintilaitosten korttelialue, Brahenportti- ja Ajurinportti-nimiset katualueet sekä ohjeellinen liikennealue kävelysiltaa varten.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että Brahenportti- ja Ajurinportti- nimiset katualueet liitetään osaksi LPY-1 korttelia VI-49, sillä katualueet palvelevat ainoastaan pysäköintilaitosta ja ovat olennainen osa pysäköintikorttelin liikenneratkaisuja.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle Logomonsilta 25/2012 asemakaavanmuutosehdotuksesta edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö