Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34105.06.201423

3390-2014 (617)

Puistosuunnitelmat Piispanpuistikkoon ja Pleikinpolulle

Tiivistelmä:

Puistosuunnitelmat Nummen kaupunginosassa sijaitsevien Piispanpuistikon ja Pleikinpolun rakentamiseksi.

Kilajk § 341

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnitteluhortonomi Hillevi Ahlroth 23.5.2014:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö on laatinut puistosuunnitelmat Piispanpuistikkoon ja Pleikinpolulle.

Suunnittelukohteet sijaitsevat Nummen kaupunginosassa, Piispanpuistikko Beaanipolun, paikoitusalueen ja Nummenrannan asuinkerrostalojen ympäröimänä maastoltaan suhteellisen tasaisella alueella, Pleikinpolku asuinkerrostalojen välissä yhdistäen Pispalantien kävely- ja pyöräilytien Aurajoen varrella kulkevaan Nummen rantapolkuun. Pleikinpolku toimii myös pelastustiereittinä viereiselle kiinteistölle.

Piispanpuistikko on asemakaavassa puistoa.  Pleikinpolku on Nummenrannan lähivirkistysalueen osa, joka on varattu yleiselle jalankululle ja polkupyöräilylle ja jolla asemakaavan mukaan myös huoltoajo on sallittu.

Piispanpuistikko on lähinnä oleskelua palveleva pieni puistoalue, jolle suhteellisen suojaisan sijaintinsa ansiosta on suunnitelmassa esitetty monilajinen istutettava kasvillisuus. Alueella on pieni hiekkapintainen oleskelualue, jolle sijoitetaan muutama penkki ja roska-astia. Kulku alueelle on osoitettu Beaanipolulta. Suunnitelmassa on esitetty hulevesikaivo palvelemaan puistoalueen kuivatusta. Puistikkoon ei ole katsottu olevan tarpeen rakentaa valaistusta. Rakennettava puistoalue liitetään ympäröiviin pintoihin pienimuotoisella maastomuotoilulla. Alueelle sijoitettujen monenlaisten johtolinjojen takia ei suuria täyttöjä ole mahdollista tehdä. Hankkeen kustannusarvio on 59.000 euroa.

Pleikinpolku on suunnitelmassa esitetty murskesorapäällysteisenä, neljän metrin levyisenä pelastustienäkin toimivana puistokäytävänä. Polun laidat on nurmetettu ja niille istutetaan muutamia puita ja pensasryhmiä. Rakennettava alue liitetään kiinteistöjen rajoilla oleviin pensasaidanteisiin, mataliin tukimuureihin ja nurmipintoihin. Suunnitelmassa on esitetty kaksi valaisinta rakennettavan polun varteen. Polun alkupään kohdalla on molemmin puolin naapurikiinteistöjen jätteiden syväkeräysastiat, joiden tyhjennyksen mahdollistaminen jatkossakin on huomioitu suunnitelmassa. Pispalankadun päässä olevaa kiveystä jatketaan Pleikinpolun kohdalla, syväkeräysastian edustalle saakka. Rakentamisen jälkiä korjataan tontin ja Nummen rantapolun välisellä alueella perustamalla alueelle niitty. Koko hankkeen kustannusarvio on 37.000 euroa.

Puistosuunnitelmat ovat olleet nähtävillä 28.4.-12.5.2014. Suunnitelmista ei ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Puistosuunnitelma W 6616 001

Liite 2Puistosuunnitelma W 6650 001

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Piispanpuistikon puistosuunnitelman W 6616 001 ja Pleikinpolun puistosuunnitelman W 6650 001.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 341
Liite 1:Puistosuunnitelma W 6616 001
Liite 2:Puistosuunnitelma W 6650 001