Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34205.06.201424

3929-2013 (630)

Sirkkalankadun turvallisuuden parantaminen Sirkkalan koulun kohdalla

Tiivistelmä: -

Kilajk § 342

Yt, kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö, liikenneinsinööri Jaana Mäkinen 22.5.2014:

Hem och Skola yhdistys on tehnyt aloitteen Sirkkalan koulun ympäristön liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Aloitteen mukaan koululle johtavat suojatiet ovat vaarallisia ja autojen nopeudet koulua ympäröivillä kaduilla ovat liian suuria. Myös saattoliikenteelle kaivataan enemmän tilaa.

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö laati Sirkkalankadun turvallisuuden parantamisesta selvityksen ja alustavan toimenpide-ehdotuksen, jonka perusteella Sirkkalankadun ja Kotikadun risteyksen turvallisuuden parantamiseen varattiin määräraha Kiinteistöliikelaitoksen investointiohjelmaan vuodelle 2014. Suunnitteluyksikkö on laatinut risteykseen liikennesuunnitelman sellaisesta ratkaisusta, johon varattu määräraha riittää.

Sirkkalankadun ja Kotikadun risteyksessä ongelmana on se, että Kotikadun risteys ja siinä oleva nykyinen suojatie näkyvät huonosti Kaskenkadun suunnasta ajettaessa. Pysäköidyt autot peittävät risteyksen näkyvistä ja suojatie töyssyineen on näkymättömissä mäen harjan takana. Uudenmaankadun suunnasta tultaessa suojatie näkyy jonkin verran paremmin, mutta suojatiellä olevan töyssyn maalauksien ollessa kuluneet, ei töyssyä ylämäessä kovin hyvin erota.

Suunnitteluyksikkö on tutkinut risteykseen erilaisia vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia. Koko risteyksen korottamiseen varattu määräraha ei riitä. Kadun ylityksen turvallisuutta Sirkkalan koulun kohdalla pystytään kuitenkin parantamaan lisäämällä risteyksen Kaskenkadun puoleiselle reunalle toinen suojatie. Näin risteys hahmottuu myös Kaskenkadun suunnasta ajettaessa. Suojatielle rakennetaan keskisaareke ja suojatien liikennemerkki asennetaan saarekkeelle, mistä se näkyy hyvin molempiin suuntiin. Ylämäessä olevilla pysäköintipaikoilla sallitaan vain henkilöautojen pysäköinti, jotta suojatielle aikovat alakoululaiset pystyy näkemään pysäköityjen autojen takaa. Muutoksen kustannusarvio on 5.000 euroa ja se vähentää kadulta kaksi pysäköintipaikkaa.

Liite 1Ote liikennesuunnitelmasta L 6184 039, 21.5.2014

Liite 2Sirkkala Hem och Skola -yhdistyksen aloite

Oheismateriaali 1Alustava toimenpideselvitys

Oheismateriaali 2Tarkemmin tutkittujen vaihtoehtojen kustannusvertailu

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Sirkkalankadun liikennesuunnitelman muutoksen suunnitelmaotteen L 6184 039, 21.5.2014 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHem och Skola yhdistys
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 342
Liite 1:Ote liikennesuunnitelmasta L 6184 039, 21.5.2014
Liite 2:Sirkkala Hem och Skola -yhdistyksen aloite