Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34705.06.201429

1851-2014 (630)

Laukkavuorenkadun katusuunnitelma kadun asfaltoimiseksi (Pääskyvuori)

Tiivistelmä:

Laukkavuorenkadun perusparantamisesta on laadittu katusuunnitelma. Kadulle tehdään kevyt rakenteellinen kunnostus ja se päällystetään ja pintakuivatusta tehostetaan. Kadun korkeusasema noudattelee nykyistä korkeutta. Talvitien liikennejärjestelyperiaatteet säilyvät nykyisellään, jalankulku tapahtuu ajoradan reunassa ja pysäköinti on rajoittamatonta.

Kilajk § 347

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö Jani Tulkki 22.5.2014:

Katusuunnitelman laadinta on käynnistetty Laukkavuorenkadun sorapäällysteisen osuuden ylläpitotarpeista. Kadulla on tarve parantaa katualueen hulevesien hallintaa ja alentaa kunnossapitokustannuksia. Päällystäminen ei muuta Laukkavuorenkadun liikennejärjestelyperiaatteita. Suunnitelmassa päällystetyn ajoradan leveys on 5,7m. Jalankulun tai pyöräilyn erotteluun autoliikenteestä ei ole tarvetta. Kadun tasaus eli korkeusasema säilyy likimain nykyisellään niin että tonttiliittymät ovat siihen sovitettavissa. Kadulle rakennetaan betoniset reunakivet. Kadun pintakuivatus järjestetään rakentamalla reunatuen viereen hulevesikaivoja. Hulevesikaivot liitetään nykyiseen huleveden runkolinjaan.

Laukkavuorenkadulla ei ole rajoitettu pysäköintiä. Kadun reunassa on molemmin puolin reuna-alue, jonka siistinä pito kuuluu tontin kohdalla tontin haltijalle. Kadulla säilyy nykyinen katuvalaistus

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 28.4.-12.5.2014, jona aikana siitä on jätetty yksi muistutus. Muistutuksissa tiedustellaan toteutetaanko päällystyksen yhteydessä kadulle hidasteita. Muistutuksessa perustellaan hidasteiden tarvetta katua käyttävän liikenteen ylinopeuksilla, läpikulkuliikenteen suurella määrällä ja katua käyttävien lasten turvattomuudella.

Suunnitteluyksikkö:

Katusuunnitelmaan ei sisälly hidasteiden toteuttamista Laukkavuorenkadulle, koska tässä yhteydessä toteuttavan rakentamisen lähtökohtana ovat kadun ylläpitotarpeet. Hidasteiden toteuttaminen Laukkavuorenkadulle poikkeaisi Turussa käytäntönä olleesta linjauksesta, jonka mukaan hidasteita toteutetaan pääasiassa vain kaduille, joille keskittyy koululaisten tai muiden vastaavien ryhmien kadunylityksiä ja kadulla on liikennettä selvästi enemmän kuin tavanomaisilla asuntokaduilla. Pääskyvuoren alueella hidasteita on vain Talvitiellä koulun kohdalla, johon keskittyy kadun poikki kulkevat ala-astetta käyvien koululaisten kulkureitit. Katusuunnitelmassa Laukkavuorenkadun ajorata rajataan reunakivillä 5,7 m levyiseksi. Kapeahko ajorata ja sille pysäköidyt yksittäiset autot auttavat ajonopeuksien pysymistä kohtuullisina.

Liite 1Laukkavuorenakadun katusuunnitelma K 2437 004

OheismateriaaliJenny Hongan muistutus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Laukkavuorenkadun katusuunnitelman K 2437 004 ja päättää lisäksi, etteivät asiaa koskeva muistutus anna aihetta suunnitelmamuutoksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHonka Jenny
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 347
Liite 1:Laukkavuorenakadun katusuunnitelma K 2437 004