Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34505.06.201427

5766-2014 (631)

Kakskerrantien ja Kukolantien risteykseen liikennevalot (Kukola)

Tiivistelmä:

Kakskerrantien ja Kukolantien risteys muutetaan liikennevalo-ohjatuksi. Kakskerrantielle tulee risteyksen kohdalle väistötila ja risteyksen eteläpuolelle uusi suojatie.

Kilajk § 345

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, Laura Pirilä ja Matti Salonen 21.5.2014:


Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö on laatinut liikenne- ja liikennevalosuunnitelmat Kakskerrantien ja Kukolantien risteykseen. Liikennevalot helpottavat erityisesti Kukolantieltä vasemmalle kääntymistä.

Liikennevalojen lisäksi Kakskerrantielle tulee risteyksen kohdalle väistötila keskustan suuntaan menevälle kaistalle, jotta suoraan ajavat voivat ohittaa risteykseen pysähtyneet, Kukolantielle kääntymässä olevat ajoneuvot. Risteyksen eteläpuolelle tehdään uusi suojatie ja sille jalankulku- ja pyörätieyhteys. Kakskerrantien länsipuolinen jalankulku- ja pyörätie päättyy risteykseen. Uusi suojatie mahdollistaa Kakskerrantien ylityksen niille keskustan suunnasta tulijoille, jotka eivät ole huomanneet siirtyä itäpuoliselle jalankulku- ja pyörätielle aiemmissa ylityskohdissa. Uusi suojatie mahdollistaa myös kulun Kukolantieltä risteyksen toisella puolella Moikoisten suuntaan jatkuvalle jalankulku- ja pyörätielle. Liikennesuunnitelmassa on myös esitetty Kukolantien alusta jo käytöstä poistuneen pysäkkisyvennyksen poistaminen.

Poliisilla ei ollut lausunnossaan huomautettavaa suunnitelmiin.

Hankkeen kustannusarvio on noin 130.000 euroa.

Liite 1Liikennevalosuunnitelma    Lv 747/1

Liite 2Liikennesuunnitelma L 5365 230

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä liikennevalosuunnitelman Lv 747/1 ja liikennesuunnitelman L5365 230.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 345
Liite 1:Liikennevalosuunnitelma Lv 747/1
Liite 2:Liikennesuunnitelma L 5365 230