Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta31621.05.20141

5479-2014 (652)

Linnankatu 23 (Eskeli) korjausrakentaminen, hankesuunnitelma

Tiivistelmä:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Linnankatu 23 (Eskeli) korjausrakentaminen hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa esitetään 1. kerroksen nyt osin tyhjillään olevien tilojen peruskorjausta ja koko talon osalta suurimpina yksittäisinä töinä vastaanottotilojen äänieristyksen parantamista ja wc-tilojen kunnostamista.

Kilajk § 316

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Kaisa Simula 16.5.2014:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta Linnankatu 23 korjausrakentaminen hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Kiinteistöliikelaitos yhteistyössä hyvinvointitoimialan ja Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueen edustajien kanssa.

 

Hankkeesta on laadittu tarveselvitys, joka on hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 6.3.2013 § 31.

 

Huonetilaohjelman toteutumisen edellytyksenä on, että Linnankatu 23:ssa nyt sijaitsevalle vammaispalvelu yksikölle etsitään uudet tilat ja Lasten ja nuorten psykiatrinen poliklinikka muuttaa Linnakatu 23:sta sairaalarakennus 5:een.

 

Kellarin, 1., 2. ja 7. kerroksen muutostöiden kesto on noin vuosi ja 3.-6. kerrosten remonttiaika noin vuosi muutot huomioiden. Riippuen siitä, miten työt voidaan ajoittaa, on remonttitöihin varattava aika minimissään vuosi.

 

Suunnitteluun tulee varata noin kuusi kuukautta.

 

Ensimmäiseen kerrokseen sijoitettavaksi ehdotettujen toimintojen eli asumis- ja päihdepalveluiden hallinnon ja sosiaalipäivystyksen nykyiset tilat eivät vastaa toiminnalle asetettuja vaatimuksia. Nykyiset Eskelin aulatilat eivät mahdollista salassapitovelvoitteiden täyttämistä.

 

1. kerroksen tiloissa tehdään peruskorjaus, 2. ja 7. kerroksissa ei tehdä huonetilamuutoksia, muissa kerroksissa tehdään vähäisiä huonetilamuutoksia ja tilojen korjauksia mm. äänieristävyyden parantamiseksi.

 

Yhtiö tulee teettämään kohteen toimisto-osassa yhtiön vastuulle kuuluvia töitä, joita ovat osa ensimmäisen kerroksen ikkunoiden uusimisesta sekä ilmanvaihdon tarkistamis- ja kunnostustöitä.

 

Osakkeenomistaja teettää remontin kustannuksellaan. Tällä hetkellä Turun Kiinteistöliikelaitos omistaa yhtiön osakkeista 99,36 %.

 

Tavoitehintakustannuslaskennan mukaiset perustamiskustannukset ovat noin 2,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja mikäli jäähdytys toteutetaan 3,4 miljoonaa euroa (alv 0%).

Sisäisen vuokran laskelma on laadittu käyttäen vuokrattavana laajuutena yhtiöjärjestyksen mukaista pinta-alaa 6 862,5 m2.

 

vaihtoehto

€/m2

€/kk

€/vuosi

A

13,87

95 183

1 142 195

B (toteutetaan myös jäähdytys)

14,76

101 291

1 215 486

 

 

 

 

A erotus nykyiseen

5,66

38 868

466 413

B erotus nykyiseen

6,55

44 975

539 704

 

Oheismateriaali 1               Linnankatu 23, korjausrakentamisen hankesuunnitelma

 

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan. Kiinteistöliikelaitos puoltaa vaihtoehto B:n toteuttamista, koska jäähdytyksen toteuttaminen vastaa tämän päivän vaatimustasoa, joka tulisi olla kaikissa toimisto- ja vastaanottotiloissa

 

Toimialajohtaja Jouko Turto:

 

Ehdotus        Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Linnankatu 23 korjausrakentaminen hankesuunnitelman ja puoltaa vaihtoehto B:n toteuttamista. Vaihtoehto B sisältää myös jäähdytyksen toteuttamisen kiinteistöön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus