Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta27207.05.201419
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta28414.05.201410

914-2014 (617)

Teemaleikkipaikkasuunnitelma Kupittaanpuistoon

Tiivistelmä:

Suunnitelma teemaleikkipaikan rakentamiseksi Kupittaanpuistoon.

Kilajk § 272

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnitteluhortonomi Hillevi Ahlroth 24.4.2014:

Teemaleikkipaikkasuunnitelma on laadittu Puuha Group Oy:n toimesta. Ympäristötoimialan Kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö on tarkastanut suunnitelman.

Puuha Group Oy on kehittänyt liikunnallisia leikkivälineitä, joissa hyödynnetään mobiiliteknologiaa ja yritys on tarjoutunut kustannuksellaan rakentamaan ”Puuha Zone”- työnimellä kulkevan teemaleikkipaikan Kupittaanpuistoon. Tarkoituksena on testata yrityksen kehittämiä uuden teknologian leikki- ja liikuntavälineitä alueella.

Suunnitelmassa on esitetty kymmenen eri tavoin toimivaa välinettä sijoitettuna joustavalle, turva-alustaksi luokiteltavalle alustalle. Aitaamaton leikkipaikka on sen käyttäjille ilmainen eikä välineiden käyttö edellytä käyttäjältä mobiililaitetta. Käyttäjä voi halutessaan rekisteröityä palveluun ja seurata mm. suoritusnopeuttaan.

Suunnitelma käsittää varsinaisen teemaleikkipaikan lisäksi sille johtavan kahden kivituhkapintaisen käytävän rakentamisen, kaksi uutta puistovalaisinta, valvontakameran sekä kuusi leikkipaikalle, tekonurmialustalle sijoittuvaa penkkiä.

Suunnittelualueelta kaadetaan yksi havupuu.

Puuha Group Oy on sitoutunut sopimuksessa kustannuksellaan ylläpitämään leikkipaikkaa ja vastaamaan alueelle sijoitettavien leikkivälineiden turvallisuudesta.

Kaupunki toteuttaa kustannuksellaan suunnitelmassa esitetyn valaistuksen, valvontakameran ja käytävät ja vastaa leikkialueen turva-alustan perustamiskustannuksista sekä alueen käyttösähköstä, tietoliikenneyhteyksien käyttökustannuksista ja kameravalvonnasta.

Suunnitelma on ollut nähtävillä 31.3.-14.4.2014. Suunnitelmasta ei määräaikaan mennessä ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Teemaleikkipaikkasuunnitelma W 5240 191

Oheismateriaali 1Sopimus ”Puuha Zone” leikkipaikasta ja tätä koskevasta maa-alueen käytöstä (jaetaan kokoukseen osallistuville)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Kupittaanpuiston teemaleikkipaikan suunnitelman W 5240 191, 25.3.2014 suunnitelmassa rajatun alueen MRA 46 §:n mukaisena suunnitelmana.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti Takkisen Koskimiehen kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Karin ehdotus asian päätökseen saamiseksi ehdotuksen mukaisesti raukesi kannatuksen puuttuessa.

Kilajk § 284

Pöydältä 7.5.2014 § 272.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin kahden äänestyksen jälkeen.

Ensimmäisessä äänestyksessä äänestettiin asian käsittelyn jatkamisen puolesta ja asian palauttamisen välillä. Asian käsittelyn jatkaminen voitti äänin 10-3.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Toivari, Nurmio, Koski, Sipilä, Hihnala, Suominen, Kari, Aholainen, Harjanne ja Puljujärvi-Seila.

Koskimiehen Takkisen kannattamana tekemän palautusehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Mantere.

Toisessa äänestyksessä äänestettiin päätösehdotuksen ja Takkisen Mantereen kannattamana tekemän hylkyehdotuksen välillä. Päätös asiasta tehtiin äänin 10-3.

Suoritetussa nimenhuudossa päätösehdotuksen puolesta äänestivät Toivari, Nurmio, Koski, Sipilä, Hihnala, Suominen, Kari, Aholainen, Harjanne ja Puljujärvi-Seila.

Takkisen Mantereen kannattamana tekemän hylkyesityksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Koskimies.

Koskimies ja Mantere ilmoittivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä perustellen sitä seuraavasti:

"Kaupungin julkisen puiston leikkivälineitä ei pidä käyttää mainostilana, siksi sopimuksesta pitää poistaa Puuha Groupin oikeus sijoittaa markkinoinnissa ja alueen leikkivälineissä yhteistyökumppaneiden mainoksia."

Jakelu

aoPuuha Group Oy
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 272
Liite 1:Teemaleikkipaikkasuunnitelma W 5240 191

Kilajk § 284
Liite 1:Teemaleikkipaikkasuunnitelma W 5240 191