Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta29414.05.20141

4851-2014 (649, 065)

Tilapalveluiden hankintavastuulla olevien siivouspalveluiden kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnalle siivouspalveluiden kilpailuttamisen tarjouspyynnön ja tarjoajan valintaperusteiden hyväksymistä hankintailmoituksen julkaisemista varten HILMA-ilmoituskanavassa.

Kilajk § 294

Tilapalvelut, palvelupäällikkö Auli Rake 7.5.2014:

Tilapalvelut on pyytämässä tarjousta siivouspalvelukokonaisuudesta, joka on jaettu neljään (4) alueellisesti muodostettuun osaan: osa 1 Länsipuolen keskustasta suuntaan Jyrkkälä, Pansio, Perno), osa 2 (Keskusta), osa 3 (Moisio, Jäkärlä, Paattinen) ja osa 4 (Kupittaa, Varissuo, Urheilupuisto).

Sopimus on määräaikainen kolme (3) vuotta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa, kuitenkin siten, että sopimuskausi on yhteensä enintään viisi (5) vuotta. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti vähintään yhdeksän (9) kuukautta ennen sopimuksen päättämistä.

Hankinnasta tehdään sopimukset yhdestä neljään (1-4) palveluntuottajan kanssa.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton hankintalain mukainen laskennallinen kokonaisarvo (5 vuotta) on noin 13.000.000 euroa, joka sisältää 30 % sopimuskaudelle tulevaa muutos- ja lisätyötarvevarausta. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan. Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan myös internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Hankinnasta ei ole tehty ennakkoilmoitusta, joten tarjousajan tulee olla vähintään 40 päivää, kun hankintailmoitus on tehty sähköisesti ja tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavissa sähköisesti.

Tarjoushintoihin kuuluvat kaikki tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt työt palkka- ja yleiskuluineen sekä tarvittavat aineet, välineet ja koneet.

Hintojen tulee olla voimassa kiinteinä koko määräaikaisen (3 vuotta) sopimuskauden ajan. Sopimushintoja voidaan tarkistaa määräaikaisen sopimuskauden päätyttyä. Sopimushinnan tarkistusehdotus on annettava tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme kuukautta ennen. Tällöin selvitetään tarkistuksen perusteet. Taannehtivat korotukset eivät ole mahdollisia.

Tarjousten tekijöille asetetaan kelpoisuusehdot, vähimmäisvaatimukset ja vertailuperusteet, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun. Nämä ovat tarjouspyynnön liitteenä.

Tarjoushinnat tulee ilmoittaa tarjouspyynnön kohdehintaliitteiden mukaisesti arvonlisäverottomina kohdekohtaisina viikkohintoina ja tarjottavat tunnit kohdekohtaisina tunteina viikossa. Vertailuhintoina käytetään kyseessä olevan osan yhteenlaskettuja arvonlisäverottomia kuukausihintoja ja vertailutunteina saman osan yhteenlaskettuja kuukausituntimääriä.

Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Kokonaishinnan painoarvo on 80 pistettä (40 pistettä, €/kk ja 40 pistettä, tuntia/kk). Laadun painoarvo on 20 pistettä, Laadun painoarvo jakautuu työn organisointiin, 10 pistettä (työsuunnitelma/vuosikello, 4 pistettä ja dokumentoitu seurantajärjestelmä 6 pistettä) ja vaihtuvuuteen, 10 pistettä.

Liite 1Tarjouspyyntö ja liite

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää;

- oikeuttaa Tilapalvelut pyytämään tarjouksen siivouspalveluista edellä esitetyn mukaisesti ja oikeutetaan tarvittaessa sopimaan vähäisistä muutoksista ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- että tilapalvelujen johtaja oikeutetaan allekirjoittamaan tarjouspyyntö; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 294
Liite 1:Tarjouspyyntö ja liite