Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta27807.05.20141

13601-2012 (044, 662)

Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle katusuunnitelman hyväksymistä koskevassa asiassa, Koppelonkatu

Tiivistelmä: -

Kilajk § 278

Ympäristötoimialan hallinto, ympäristölakimies Nina Mattila ja suunnitteluyksikkö Jani Tulkki 5.5.2014

Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 26.2.2014 § 103 hyväksynyt katusuunnitelman koskien Pääskyvuoren kaupunginosassa sijaitsevaa Koppelonkatua. Katu asfaltoidaan ja varustetaan reunakivillä. Koppelonkadun varrella sijaitsevan kiinteistön 853-15-9-6 (Koppelonkatu 6) omistaja on valittanut päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen.

Turun hallinto-oikeus on pyytänyt Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa 15.5.2014 mennessä.

Ehdotus annettavaksi lausunnoksi

Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta palauttaa viitelähetteen asiakirjoineen, liittää oheen pyydetyt asiakirjat sekä ilmoittaa lausuntonaan asiaan kunnioittavasti seuraavaa:

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 85 §:n mukaan katu rakennetaan kunnan hyväksymän suunnitelman mukaisesti. Katu on suunniteltava ja rakennettava siten, että se sopeutuu asemakaavan mukaiseen ympäristöönsä ja täyttää toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset. Suunnitelmasta säädetään tarkemmin maankäyttö- ja rakennusasetuksessa (MRA), jonka 41.1 §:n mukaan katusuunnitelmassa tulee esittää katualueen käyttäminen eri tarkoituksiin sekä kadun sopeutuminen ympäristöön ja vaikutukset ympäristökuvaan, jos se alueen tai rakentamistoimenpiteen luonteen vuoksi on tarpeen. MRA:n 41.2 §:n mukaan katusuunnitelmasta tulee käydä ilmi kadun liikennejärjestelyperiaatteet, kuivatus ja sadevesien johtaminen, kadun korkeusasema ja päällystemateriaali sekä tarvittaessa istutukset ja pysyväisluonteiset rakennelmat ja laitteet. MRA:n 43 §:ssä säädetään katusuunnitelmaehdotuksen asettamisesta julkisesti nähtäville ja osallisten oikeudesta tehdä kirjallinen muistutus.

Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta toteaa, että Koppelonkadun katusuunnitelma täyttää MRL:n ja MRA:n katusuunnitelmalle asettamat vaatimukset. Suunnittelualue on voimassa olevassa 28.05.1974 vahvistetussa asemakaavassa osoitettu katualueeksi. Katu sopeutuu asemakaavan mukaiseen ympäristöönsä ja täyttää toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset.

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 9.-23.12.2013. Valituksentekijä on jättänyt muistutuksen, jonka johdosta katusuunnitelmaa on vähäisesti muutettu muistuttajan kannalta edullisemmaksi.  Tehty muutos ei haittaa muita suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajia ja haltijoita. Vuorovaikutus on toteutunut lain edellyttämällä tavalla.   

Edellä esitetyn perusteella ja viitaten päätöksen perusteluihin johtokunta katsoo, että valitus tulisi hylätä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa ympäristölakimies Nina Mattila, puh. 040-6741633, s-posti nina.mattila(at)turku.fi, osoite PL 355, 20101 Turku.

Oheismateriaali 1Valituskirjelmä 7.4.2014

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta antaa Turun hallinto-oikeudelle edellä olevan ehdotuksen mukaisen lausunnon.

Samalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus